Geografie distractiva in Germania: Europa Park

Aveti un copil a carui zi de nastere pica in aceasta primavara sau vara si vreti sa-i faceti un cadou memorabil? Duceti-l in localitatea germana Rust, la Europa Park, si va faceti si dumneavoastra un cadou: copiii care isi serbeaza nasterea in ziua vizitei au intrare gratuita (ca si aceia care n-au ajuns la cea de-a patra aniversare). Altfel, biletul de acces in parcul de distractii costa 36 de euro pentru adulti si 32 pentru copiii intre 4 si 11 ani. De la 11 ani, se considera ca nu mai esti copil. Pentru un bilet de doua zile, fiindca una nu-ti ajunge sa te bucuri de toate atractiile spatiului, ai reducere de 10 %. Pacat ca un copil n-are doua date consecutive de nastere!

Poate aveti drum prin acea zona a continentului, merita sa va abateti prin Rust. Orasul se afla la 40 de kilometri de Freiburg, la granita cu Franta, si la 60 de kilometri de Strasbourg, peste granita. Daca tot am pomenit de Freiburg, trebuie sa spunem ca are pretentia de a fi cel mai verde oras din lume. Cu 230.000 de locuitori, Freiburgul abunda in locuinte ecologice si in strazi nestrabatute de masini. In acest colegiu electoral, sau cum or organiza germanii alegerile, verzii constituie partidul poporului: au asigurate 25 de procente la oras si vreo 40 in imprejurimile lui.

Citeste si:  Chile, in lung si-n lat. Mai mult in lung

La intrare primesti un pliant in patru limbi de circulatie europeana, spre a-ti fi usor sa te decizi ce vei ataca. Poti sa faci un tur al parcului cu trenuletul ca sa-ti fixezi mai bine obiectivele; de gasit, le gasesti usor, cu ajutorul indicatoarelor precise care impanzesc, in spirit german, aleile.

De ce Europa Park? Germania, Franta, Italia, Spania, Portugalia, Anglia, Elvetia, Islanda, Olanda, Grecia, Rusia, Austria si tarile scandinave se regasesc, fiecare in spatiul consacrat ei, prin ce au mai de fala sau reprezentativ, inclusiv specificul culinar.

In Germania gasim Zidul Berlinului in miniatura, presupunand ca pe copii i-ar interesa asa ceva. EP Express, trenuletul de care vorbeam, tine tot de partea nemteasca.

Citeste si:  Summer Vintage Fair la Ota

Anglia vine cu statuia mareata a reginei Victoria, cu niste curse de autovehiculete precum Silverstone Race Track si Crazy Taxi, London Bus si cu Arena of Football, tot o cursa care te poarta in lumea sportului inventat de britanici.

Pe teritoriul austriac faci expeditii montane: Alpin Coaster-ul te poarta cu 45 km/h, strabatand si Pestera Diamantelor, cuprinsa de foc si fum. Italia are un castel vechi care, ca orice asemenea cladire ce se respecta, e bantuit. In Norvegia si Suedia gasesti, desigur, fiorduri, ba chiar poti sa si navighezi in ape repezi fara pericol de inec.

Franta e tara cea mai bogat reprezentata. In 2002, cand a fost inaugurat, roller coaster-ul ei era cel mai mare din Europa, cu o inaltime ajungand la 73 de metri. Atingi aici viteza de 130 km/h. (Despre senzatiile tari care te asteapta in orice masinarie din parc esti avertizat in prealabil, ca nu cumva sa fie mult prea tari pentru tine. Varsta, inaltimea, greutatea au limite in cazul unora dintre mijloacele de distractie.) Cinematograful magic 3 D e tot al Frantei, ca si turnul de observatie.

Citeste si:  Lista premiilor BAFTA 2016

Zeii Olimpului te intampina in tarcul Greciei. Portughezii exploreaza marile in continuare, si acum te primesc si pe tine pe corabia lor. Elvetienii se aventureaza in vazduh, cu balonul sau cu un avion micut. Chocoland e in stapanirea Olandei. Vezi aici procesul de fabricare urmat de ciocolata si poti, evident, s-o si mananci.

Intri in Rusia – devii un mic Gagarin. In Mir Space Station vezi cum se antreneaza cosmonautii si apoi, daca te incumeti, urci in Euro Mir, un coaster din otel care te duce in spatiu si te readuce pe Terra…

O zona atat de vizitata de turisti e pusa la punct ireprosabil cu transportul si cazarea. In Freiburg poti plati 15 euro pe noapte, pentru un pat dublu, la hostel, dar chiar in Euro Park exista si patru hoteluri de tot atatea stele. Colosseo, de exemplu, 75 de euro de persoana pe noapte. Scump, dar stii ca te afli in doua tari simultan: Germania si Italia.


2 Comentarii
  1. foarte misto articolul. Nu stiam de existenta acestui parc. M-ar cam tenta. Oare la agentiile de turism de la noi sunt oferte pentru asa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.