George Michael a fost arestat, din nou, pentru posesie de droguri

George Michael, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat vineri, 19 septembrie, sub suspiciunea de posesie de droguri, în zona Hampstead Heat, a declarat o sursă a poliţiei metropolitane londoneze, citată de BBC News.

CântăreÅ£ul a fost dus la o secÅ£ie de poliÅ£ie ÅŸi pus sub cauÅ£iune pentru posesie de droguri de categoria A ÅŸi C. Ministrul Tony McNulty a spus că legile referitoare la droguri ar trebui să fie „flexibile”.

ÃŽntrebat de ce lui George Michael i s-a aplicat o pedeapsă relativ uÅŸoară, ministrul britanic a declarat că nu a ÅŸtiut detaliile cazului, dar a adăugat că legea prevede o arie largă de pedepse pentru posesia de droguri ÅŸi că „circumstanÅ£ele ÅŸi contextul” trebuie să fie aplicate.

Citeste si:  Filmul “PA-RA-DA”, despre copiii străzii din România, a emoÅ£ionat publicul de la VeneÅ£ia

Pe pagina de internet a ministerului din Marea Britanie se precizează că posesia de droguri de clasa A poate fi pedepsită cu până la 7 ani de închisoare, amendă nelimitată sau amandouă. McNulty a declarat pentru BBC: „mesajul este că drogurile sunt dăunătoare ÅŸi că oamenii vor fi pedepsiÅ£i, dar trebuie să se ÅŸtie că interpretarea legilor este flexibilă”.

Guvernul cunoaÅŸte diferenÅ£a între a fi dur când este cazul ÅŸi a oferi tratament individual „pentru a înlătura spirala formată din dependenÅ£a de droguri ÅŸi crimă”, a adaugat el.

Luna trecută, George Michael ÅŸi-a încheiat turneul „25 Live World Tour”, primul din ultimii 15 ani. La Londra ÅŸi Copenhaga, cântăreÅ£ul a declarat că se va retrage din activitatea concertistică susÅ£inută pe stadioane ÅŸi arene. El a spus că va lăsa în urmă „clopotele ÅŸi fluierele” concertelor la scară largă pentru a avea o viaţă mai liniÅŸtită.

Citeste si:  Irlanda: castele, bere, tatal lui Dracula

ÃŽn timpul concertelor din cadrul ultimului turneu, George Michael a interpretat hit-ul „Outside” îmbrăcat în uniformă de poliÅŸist, referindu-se în glumă, la arestările sale anterioare. Versurile melodiei se referă, de fapt, la arestarea sa din anul 1998, când un poliÅ£ist sub acoperire l-a reÅ£inut pentru comportament indecent într-o toaletă publică, în Beverly Hills, California.

Până la acel incident cântăreţul nu se afişase în public, însă arestarea şi condamnarea ulterioara l-au forţat să-şi declare public homosexualitatea şi relaţia cu Kenny Goss.

Citeste si:  Tunisia - Poarta Orientului

George Michael a mai intrat în conflict cu legea în octombrie 2006, când a fost găsit căzut la roata maşinii sale, iar anul trecut, în luna mai, a primit interdicţie de a mai şofa pe o perioadă de 2 ani, după ce s-a declarat vinovat de conducerea maşinii sub influenţa drogurilor.

ÃŽn timpul ultimului concert, artistul a declarat că a compus un cântec de Crăciun care va fi lansat în luna decembrie – primul cântec festiv după cel lansat cu formaÅ£ia Wham, „Last Christmas”, din 1984.

La începutul acestui an, George Michael a semnat un contract în valoare de câteva milioane de lire sterline cu editura HarperCollins pentru a-şi publica autobiografia.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.