Golf si Pop Art

In cazul in care va intrebati in posesia cui se afla portretul lui Elizabeth Taylor realizat de faimosul si controversatul Andy Warhol, va spunem noi: la carismaticul britanic Hugh Grant. Acesta este un iubitor de arta; inca din copilarie, a colectionat diferite piese, mostenind aceasta pasiune de la tatal sau.

Cum arta adduce si bucurii pecuniare, nu numai de ordin estetic, putem spune ca vedeta din „Patru nunti si o inmormantare” a reusit sa obtina pe celebrul tablou un pret de sapte ori mai mare decat atunci cand l-a achizitionat, in 2000. Totusi suma de 10 milioane de lire sterline pe care a primit-o in urma unei licitatii desfasurate la New York se situeaza sub estimarile facute de experti. Tabloul numit „Liz”, realizat in 1963, a fost evaluat de catre acestia la 17 milioane de lire sterline.

Citeste si:  CAIRO - Inima Egiptului

In cadrul aceleiasi licitatii s-a mai vandut si o pictura ce infatiseaza un cuplu dormind semnat de artistul britanic Lucien Freud pentru suma de 8,62 milioane.

In afara de arta, Hugh Grant mai este pasionat de golf si cricket. Asta ca sa vedeti ca rafinamentul nu i se trage numai de la accent.

Citeste si:  De Sfantul Valentin, la Muzeul Satului!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.