Google Video..pentru nostalgici

Please select a featured image for your post

Multi dintre noi s-au obisnuit cu ideea de internetul e plin de lucruri certate cu drepturile de autor. Mai ales cand vine vorba de filme, aproape unicul lucru care ne vine in minte este legat de torrente, hub-uri, site-uri de tot felul, intr-un cuvant – piraterie. De multe ori ajungem chiar sa credem ca la categoria film, internetul nu ne prea poate ajuta cu materiale “autentice” fara sa ne si puna la incercare moralitatea. Ne trezim asadar de multe ori in fata unei mari dileme, descarcam sau nu ilegal un film? Desigur, pentru cei mai multi dintre noi, raspunsul ar trebui sa fie un NU categoric. Ce ne facem insa cu criza economica, cu faptul ca nu prea ne mai permitem sa mergem la cinema, ca sa nu mai vorbim de a cumpara DVD-uri originale?
Citeste si:  Tombola, cadou si modele noi la www.tarafashion.ro
Ei bine, exista o solutie daca totusi vrem sa vedem un film de calitate, fara prea multa violenta si mai ales cu un joc impecabil al actorilor, fara mustrari de constiinta – Google Video. Desigur, cei care inca echivaleaza Google cu un simplu motor de cautare sau cei care nu au auzit vreodata de acest serviciu vor fi surprinsi poate de el. Mai mult, cei care cred ca Google Video este un fel de YouTube, iarasi se vor trezi inselarti de propria intuitie, chiar daca cele doua brand-uri sunt practic unite din punct de vedere strict administrative.Google Video este intr-adevar un serviciu similar, cu singura diferenta, esentiala, ca el contine ceva mai mult decat filme de amator.
Citeste si:  Oriunde, oricand... Tara Fashion
Am descoperit asta printr-o intamplare, cautand diverse informatii despre un anume film, The Duck Soup, realizat prin anii ’30. Nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca am po chiar vedea filmul, dealtfel de mult scos din magazinele de specialitate, si arareori aparut pe DVD. La o privire mai atenta, am mai descoperit o multime de alte filme pe care cu placere le-am putut urmari, fara a ma gandi ca fac vreo infractiune in acelasi timp. Ati putea crede insa ca Google Video e un fel de cinematograf accesibil de acasa. Ei bine, nu e tocmai asa. De fapt, Google Video poate deveni un cinematograf, insa doar pentru nostalgici. Astfel, mai toate filmele care pot fi vazute aici sunt destul de vechi, unele chiar in varianta alb-negru.
Citeste si:  Horoscopul lunii februarie
Senzatia insa e una care merita pe deplin. Un film ca The Third Man in mare voga in anii ’50, sau si mai celebrul Gone with the Wind (Pe aripile vantului) pot fi vazute acum in intregime. La fel si 1984, ecranizarea romanului cu acelsi nume de George Orwell, sau chiar capodopere ale filmului documentar. Iata asadar o solutie pentru acele momente in acre pur si simplu simtim nostalgia unui film cu adevarat “bun”. Fara a fi constransi decat poate de viteza conexiunii, vom avea la dispozitie o adevarata cinemateca din care sa alegem ceea ce nostalgia noastra ne cere.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.