Gradini satesti – Foaie verde maracini, vine vara in gradini!

Dupa o iarna lunga si o primavara timida, a venit si mult asteptata vara, calduroasa, plina de viata, aducand si muncile in gradina o data cu obiceiurile de sarbatoare.

In ideea continuarii spiritului primei expozitii, ‘Iesirea din iarna’, in perioada 3-30 iulie 2014, Sala Irina Nicolau va prinde din farmecul verii, dar nu oricare vara, ci vara in gradina. Urmarim in continuare gradinile din Muscel si Bucovina si aflam care sunt lucrarile, soiurile, uneltele, asteptarile, bucuriile, tristetile… si le povestim la o masa campeneasca.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 2-8 iunie

Va propunem sa calatorim profitand de acest nou an agricol si sa analizam originea anumitor plante: Cum a ajuns malaiul mancarea romanului? Care este parcursul semintelor in lume si cate din plantele pe care le cultivam azi sunt specific romanesti?

Ce inseamna specific? Si cat din specific mai poate recompune atmosfera satului romanesc? Poezia si muzica populara de vara pot infiripa dorul de gradina, de sat, de autentic?

Citeste si:  Solistul trupei Depeche Mode, sfatuit de medici sa plece in SUA, pentru tratament

Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 3 iulie 2014, orele 1800, in Sala Irina Nicolau a Muzeului National al Taranului Roman.

Expozitie realizata sub coordonarea ing. peis. Nicolas Triboi, in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.