HBO Romania va transmite in direct, luni dimineata, gala Globurilor de Aur 2009

HBO România va transmite în direct, luni, 12 ianuarie, la ora 3.00, gala de decernare a premiilor Globul de Aur, în versiune originală nedublată, informează reprezentanţii postului.

Peliculele ”The Curious Case of Benjamin Button” ÅŸi ”Frost/Nixon” sunt principalele favorite la Globurile de Aur, cu cinci nominalizări fiecare, anunÅ£ate pe 11 decembrie de AsociaÅ£ia Presei Străine de la Hollywood. Cele două producÅ£ii se află, printre altele, pe lista nominalizărilor la cea mai importantă categorie – cel mai bun film dramă. Celelalte trei filme nominalizate la această categorie sunt „The Reader”, „Revolutionary Road” ÅŸi „Slumdog Millionaire”.

„Curious Case of Benjamin Button”, care va apărea pe marile ecrane româneÅŸti la 20 februarie, marchează a treia colaborare a lui Brad Pitt cu regizorul David Fincher, după „Fight Club” ÅŸi mega-succesul „Se7en”, plasat de mulÅ£i între primele 10 thriller-uri din toate timpurile. Plecând de la o povestire de F. Scott Fitzgerald, scenariul urmăreÅŸte destinul unui bărbat care se naÅŸte, practic, deja bătrân ÅŸi, odată cu trecerea timpului, merge înapoi pe scara vârstei. Partenera lui Pitt este interpretată de Cate Blanchett.

Citeste si:  Plan de dezvoltare personala

„Frost/Nixon”, care va fi lansat în România la 23 ianuarie 2009, este regizat de Ron Howard ÅŸi prezintă evenimentele de după scandalul Watergate, cu focus pe prezenÅ£a fostului preÅŸedinte Richard Nixon în emisiunile TV realizate de David Frost. Singurii actori cunoscuÅ£i de pe afiÅŸ sunt Kevin Bacon ÅŸi Oliver Platt, însă punctul forte al producÅ£iei este scenariul, inspirat de o piesă a lui Peter Morgan.

La categoria „Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-o dramă”, Streep a fost nominalizată pentru prestaÅ£ia din filmul „Doubt”, în care joacă alături de Philip Seymour Hoffman, iar Jolie, fata legendarului Jon Voight, pentru rolul din „Changeling”, regizat de Clint Eastwood. Streep are în palmares cinci Globuri de Aur, iar Angelina Jolie, trei. ÃŽn cursa pentru Globurile de Aur 2009, cele două le au drept contracandidate pe Anne Hathaway, pentru rolul din „Rachel getting married”, Kristin Scott Thomas, pentru „I’ve been loving you so long”, ÅŸi Kate Winslet, pentru evoluÅ£ia din „Revolutionary road”.

Citeste si:  INDIgenous Expozitie de fotografie Madalin Marienut

La categoria „Cel mai bun actor în rol principal într-o dramă”, Sean Penn a fost nominalizat pentru prestaÅ£ia din filmul biografic „Milk”, iar Brad Pitt pentru „The Curious Case of Benjamin Button”, ficÅ£iunea regizată de David Fincher, după o povestire de F. Scott Fitzgerald. Penn ÅŸi Pitt, care au deja în palmares câte un Glob de Aur, se vor lupta pentru încă unul cu Leonardo Di Caprio, nominalizat pentru rolul din „Revolutionary Road”, Frank Langella, pentru „Frost/Nixon”, ÅŸi Mickey Rourke, pentru prestaÅ£ia din „The Wrestler”.

Citeste si:  Orase la inaltime

La categoria „Cel mai bun actor în rol secundar într-o dramă”, cea mai interesantă nominalizare este cea a lui Heath Ledger, pentru rolul The Joker din filmul cu cele mai mari încasări în 2008, „The Dark Knight”. Ledger, care a murit pe 22 ianuarie 2008, la vârsta de 28 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente, ar urma să „primească” prestigioasa distincÅ£ie post-mortem.

Globurile de Aur sunt a doua categorie de premii, ca importanţă, acordate în cinematografie, după Oscaruri – premiile Academiei Americane de Film, care vor fi decernate pe 22 februarie, la Kodak Theater, în Los Angeles.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.