Her – Ea (2014) – in cinema din 7 februarie

Povestirea se petrece la Los Angeles, candva in viitor. Ea ni-l prezinta pe Theodore (Joaquin Phoenix), un barbat complex si sufletist, care isi castiga existenta scriind scrisori personale pentru alti oameni. Cu inima franta dupa un lung mariaj esuat, el incepe sa fie interesat de un nou sistem de operare pe calculator, care raspunde la comenzi vocale si promite a fi extrem de intuitiv, devenind un fel de entitate de sine statatoare. Cand il instaleaza, el este incantat sa faca cunostinta cu „Samantha”, o voce superba de femeie (Scarlett Johansson), care pare a fi patrunzatoare, sensibila si surprinzator de simpatica. Pe masura ce dorintele si nevoile lor cresc simultan, prietenia lor se adanceste transformandu-se intr-o dragoste reciproca.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 16 octombrie

Scenaristul si regizorul Spike Jonze isi pune la bataie stilul sau inconfundabil si puterea de introspectie pentru realizarea aceste povesti moderne de dragoste. Ea este un film care constituie o abordare total neconventionala asupra naturii dragostei.

„Unul dintre cele mai dificile aspecte ale unei relatii este sa reusesti sa fii onest si in acelasi timp apropiat de partener, permitandu-i totodata si acestuia sa se manifeste la fel de liber,” apreciaza el. „Oamenii se schimba si evolueaza tot timpul, asa incat intrebarea este, cum putem sa le asiguram partenerilor nostri libertatea de a fi cine vor sa fie? Si daca ei se vor schimba, oare noi o sa-i mai putem iubi?” Si mai ales, ei o sa ne iubeasca la fel de mult pe noi, asa cum vom fi peste ani?

Citeste si:  Combate stresul la locul de munca

Acestea sunt o parte din intrebarile care se pun atunci cand Theodore aduce acasa softul de ultima generatie controlat prin voce si face cunostinta cu… Samantha.

“Despre sistem, reclamele spun ca e intuitiv, adica e capabil sa te asculte, sa te inteleaga si sa te cunoasca,” explica Jonze.

Fiind o inteligenta artificiala extrem de sofisticata, Samantha devine repede calda si empatica. In curand ea isi releva latura ei independenta, simtul umorului si al ironiei si dorinta de a ajunge la miezul lucrurilor, ca si capacitatea de a incerca o varietate de emotii. Dupa ce e pusa in stare de functionare, ea evolueaza rapid, pe masura ce evolueaza si relatia dintre ei, trecand, asa cum spune Jonze, „de la statutul de asistenta, la prietena si confidenta, si de aici la o treapta si mai avansata.”

Citeste si:  Cantari din vatra satului - Concert al rapsodului popular Ion Creteanu

Din 7 februarie doar in CINEMA!

Regia: Spike Jonze
Distributia: Scarlett Johansson, Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde
Lansare Romania: 07 februarie 2014
Distribuitor: Intercomfilm Distribution


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.