Hong Kong, taramul luxului si al istoriei

Candva un paradis al negustorilor si piratilor din zona Marii Chinei de Sud, apoi o comunitate formata din 3.000 de locuitori, majoritatea indeletnicindu-se cu pescuitul, Hong Kong-ul a devenit astazi simbol al spiritului intreprinzator al poporului chinez atunci cand nu este incorsetat de principii comuniste.

Partea centrala a insulei constituie centrul istoric, politic si economic al Hong Kong-ului, in timp ce coasta de nord a insulei reprezinta tarmul de sud al portului Victoria, in mare parte responsabil pentru dezvoltarea insulei, datorita adancimii apelor ce favorizeaza comertul cu nave mari. Astazi, Hong Kong este compus din insulele Hong Kong si Lantau, Kowloon si Noile Teritorii.

Citeste si:  Secretul din ochii lor

Turistii din majoritatea tarilor pot intra fara viza pentru perioade de la sapte zile la sase luni (in functie de nationalitate). Comunicarea nu este o problema, limba engleza fiind larg intrebuintata.

Transportul se face cu autobuzul, feribotul sau trenul, care acopera zone extinse ale orasului, iar semnele sunt atat in chineza, cat si in engleza.

Hong Kong-ul ofera servicii pentru orice buzunar, dar ca o masura de siguranta, este recomandat sa se verifice toate aranjamentele si rezervarile inainte de a se urca in avion.

Intr-un restaurant chinezesc, inainte de a comanda, ospatarul aduce gustari, ceai si condimente (ce vor fi trecute pe nota de plata), iar in acest timp bucatarul va prepara delicatesurile chiar in fata dumneavoastra. Desi in restul Chinei in majoritatea restaurantelor ospatarii nu accepta bacsis simtindu-se ofensati, aici nu veti avea parte de astfel de momente stanjenitoare, aceasta fiind o practica deja inradacinata.

Citeste si:  Carla Bruni i-a cantat lui Nelson Mandela la New York sub privirile fericite ale sotului ei

Pe platoul Ngong Ping, se gasesc: o uriasa statuie din bronz inchinata lui Buddha (Tian Tan Buddha), cu o inaltime de 25.908 m, mai multe manastiri si un restaurant pentru vegetarieni. Turistii pot urca spre manastire intr-o plimbare de doua ore, sau pot ajunge din Tung Chung pe platou cu telecabina.

Fanii Kung-Fu pot descoperi statuia lui Bruce Lee de pe „Avenue of Stars” (Tsim Sha Tsui). Aleea ofera o priveliste foarte interesanta asupra istoriei cinematografiei din Hong Kong, aici filmandu-se peliculele clasice „In The Mood For Love” si „Chungking Express” de catre regizorul Wong Kar Wai.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 5-8 mai

Pe coasta de est a insulei, se poate vizita Manastirea Trapista din Tai Shui Hang, ce gazduieste numerosi calugari catolici.

Dar cel mai important, daca ajungeti in Hong Kong, vizitati neaparat gradina zoologica Bing Tau din Victoria Peak pentru ca este fondata in 1871 si este incarcata de istorie, dar mai ales pentru ca aici veti gasi ursuletii panda, rari, gratiosi si deosebit de blanzi.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.