fbpx

Hoteluri si restaurante in Tunisia

Please select a featured image for your post

Am ajuns si la partea cea mai importanta a concediului in Tunisia: cazarea si masa.

Alegera hotelului in Tunisia Clasificarea hotelurilor din Tunisia se face diferit fata de clasificarile europene, astfel ca un hotel catalogat in Tunisia cu 4 stele, se poate ca in Europa sa nu primesca mai mult de 3. De aceea, pentru a nu fi dezamagiti, cereti referinte de la agentul de turism prin care contractati excursia, ei stiu care sunt hotelurile cele mai populare si va vor putea indica hotelurile potrivite din punctul de vedere al raportului calitate / pret. Majoritatea firmelor organizatoare de excursii in Tunisia (nu re-sellerii) au cataloage bine puse la punct, in care sunt prezentate hotelurile cu poze si descriere, fiind prezentata atat clasificarea hotelului din punct de vedere tunisian cat si din punctul de vedere al agentiei.

In alegerea hotelului, trebuie sa luati in considerare si faptul ca fiecare agentie are contracte cu anumite hoteluri, astfel ca hotelurile vor diferi de la catalogul unei agentii la cel al alteia. De asemenea, in functie de ceea ce va doriti de la concediul vostru, alegeti amplasarea hotelului – fie in mijlocul oraselor, mai aproape de bazar si magazine, fie mai izolate sau in orasele mai linistite. De asemenea, in functie de preferinte, alegeti hoteluri care sunt amplasate direct pe plaja sau au deschidere la mare. Majoritatea hotelurilor au piscine, numarul acestora si activitatile tipice difera in functie de categoria hotelului.

Citeste si:  Placerea dansului
Restaurante din Tunisia Restaurantele hotelurilor, fiind facilitati ale acestora, au aceeasi clasificare ca si hotelul. Trebuie sa va decideti de la bun inceput daca alegeti regimul de demipensiune – va este servit micul dejun si cina, urmand ca pranzul sa vi-l asigurati separat, fie regimul all-inclusive, care presupune servirea celor trei mese la restaurantul hotelului, gustari in timpul zilei si apa plus bauturile racoritoare si alcoolice. Atentie insa, bauturile racoritoare si cele alcoolice servite la all-inclusive sunt cele locale, iar servirea se face la pahar. Bauturile internationale imbuteliate se platesc separat. Apa de la robinet NU este potabila. Sfatul meu este sa puneti in cumpana avantajele si dezvantajele fiecarui regim de cazare: all inclusive este potrivit unei vacante de familie, in care mergeti strict pentru relaxare si mai putin in scop turistic.

Atunci cand insa doriti sa vizitati foarte mult si sa participati la excursiile facultative, regimul all-inclusive nu isi are rostul deoarece: in excursii beneficiati tot de demi-pensiune, chiar daca sejurul era all-inclusive (asta pentru ca excursiile sunt organizate de agentiile locale si desfasurarea lor nu are legatura cu sejurul platit din tara) si veti pierde cu siguranta multe mese platite, intrucat mesele sunt servite in intervale orare fixe, care va tintuiesc in hotel sau in imprejurimile lui.

Demi pensiune vs all inclusive Regimul de demi-pensiune incepe cu cina sau micul dejun din ziua sosirii, insa le puteti pierde daca ajungeti foarte tarziu sau plecati matinal. Meniul va fi cu atat mai variat cu cat hotelul are mai multe stele. In meniu veti gasi atat mancaruri si salate internationale, cat si traditionale: carne de vita, de miel, de oaie, traditionalul cous-cous, peste si fructe de mare, produse de patiserie:baclavale, martipan etc si fructe traditionale: curmale, rodii, smochine etc.

Citeste si:  Andre din nou prietene
In mod normal, majoritatea hotelurilor au bufet suedez pentru toate cele trei mese. Micul dejun consta in principal din produse de patiserie, croissante, mezeluri, oua, cafea, cacao, ceai sau diverse prajituri. Pranzul si cina sunt variate, constand atat din salate diverse cat si din feluri principale si fructe. In special la cina, se vor servi preparatele traditionale.

Camerele sunt cu atat mai scumpe cu cat au balcon sau vedere la mare. Chiar daca agentia va spune ca nu se poate cere din tara o camera cu vedere la mare sau alte facilitati, acestea se vor rezolva local, cu un bacsis mai mult sau mai putin modic.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.