IBU Publishing lanseaza „Cuvinte nescrise” de Zhang Jie

Ibu Publishing prezinta Cuvinte nescrise, de Zhang Jie, cel mai premiat roman chinez contemporan!

Romanul lui Zhang Jie este o marturie asupra comunismului chinez, asupra vietilor distruse, pasiunilor si iubirilor ce traiesc si mor in umbra revolutiilor si a campaniilor politice infioratoare, asupra destinelor care se unesc sau se despart nu din optiuni ideologice, ci din pura intamplare.

Cuvinte nescrise este cel mai premiat roman din istoria Republicii Populare Chineze, fiind comparat adesea cu Doctor Jivago, de Boris Pasternak.

foto

Zhang Jie s-a nascut la Beijing, in 1937. In 1960, si-a obtinut licenta in economie, apoi a lucrat ca statisticiana in sectorul industrial. A inceput sa scrie abia la patruzeci de ani, povestirile si romanele sale devenind faimoase in lumea intreaga. In timpul Revolutiei Culturale a fost deportata intr-un lagar de munca. A publicat primul roman in 1978. A fost nominalizata la Premiul Nobel pentru Literatura si a castigat numeroase premii cu romanul Cuvinte nescrise. Este membru onorific al Academiei Americane si al Institutului de Arte si Litere. In 1989, a fost distinsa cu Premiul International Malaparte. Este singurul scriitor chinez care a primit pentru a doua oara prestigiosul Premiu National Mao Dun.
Romanele sale au fost traduse in engleza, franceza, germana, italiana, rusa, daneza, norvegiana, suedeza, finlandeza si olandeza.

Citeste si:  Cum manevrezi un subaltern incompetent

Romanul Cuvinte nescrise va fi lansat joi, 3 decembrie, ora 18,00, la Libraria Diverta Magheru, in prezenta autoarei.

„Daca vrei sa intelegi China cu adevarat, trebuie sa pornesti de la acest roman. Cuvinte nescrise spune povestea unor oameni care se intalnesc iarasi si iarasi – fii si fiice, mame, sotii, iubite – de-a lungul unui veac in care tara a evoluat de la stadiul feudal la science fiction, fara oprire. Este o carte minunata, populata de personaje memorabile, o poveste fascinanta, densa ca un poem. Romanul acesta este precum tara mareata pe care o descrie, plin de framantari si profund, iti atinge sufletul si mintea. Autoarea lui este cea mai mare scriitoare chineza in viata.”

Citeste si:  Fashion House Outlet Centre, primul centru comercial de tip outlet din Romania

Francesco Sisci – La stampa, Beijing
Zhang Jie, Cuvinte nescrise, traducere din limba chineza de Andreea Chirita si Alin Buca, Editura Ibu Publishing, Colectia „Zohra”, 344 pagini, 36 lei


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.