Incarcator solar, pentru ecologista din tine

Cand te gandesti la economisirea energiei electrice, micile gadget-uri de prin geanta sunt ultimul lucru pe care l-ai avea in vedere. Aparent nu consuma decat foarte putin curent, insa daca toata lumea ar renunta sa le incarce la priza, economia ar fi considerabila.

Chiar daca e mai e mult pana atunci, ecologista din tine, va aprecia cu siguranta incarcatorul solar pentru gadget-urile de care nu te poti desparti. Majoritatea se potrivesc cu mai toate modelele de telefoane, dar si cu alte gadget-uri : GPS-uri, camere foto, PDA-uri. Si daca nu te intereseaza aspectul eco, gandeste-te macar ca una stfel de incarcator este mai util decat cele clasice prin faptul ca iti poti incarca telefonul oriunde ai fi, si afara si inauntru.

Citeste si:  Evenimentul de shop and lounge Molecule-F and Friends

Incarcatorul solar de la LP Electric, functioneaza nu numai cu lumina solara ci si cu lumina unui bec normal, de 60 de watti (trebuie asezat la 20 cm distanta). Asadara, daca nu e intuneric afara sau daca esti fortata sa stai inauntru, poti folosi pentru incarcarea teelfonului, becul unei veioze, pe care oricum o tineai deschisa. Functineaza si prin geam (de exemplu, in masina), dar la o capacitate redusa.

Citeste si:  Invata de la colegi

Pe langa micile panouri care capteaza energia solara, incarcatorul eco, include si doua baterii de tip AA. Acestea se pot muta in alt aparat (camera foto, de exemplu) sau pot ramane in incarcator ca sa-ti incarci de la ele telefonul. Incarcatorul are doua moduri de functionare: poti sa incarci direct telefonul prin intermediul panourilor solare sau poti sa incarci doar cele doua baterii AA din el. Este o caracteristica foarte utila daca ne gandim ca nu intotdeauna am in jur o sursa de lumina. Daca vrei sa iti faci rezerve de energie incarci bateriile AA (poate dura pana la 12 ore), iar cand se goleste acumulatorul telefonului folosesti incarcatorul ca sa «muti» energia in baterii in telefon. Simplu si util !

Citeste si:  Schimbari reusite in cariera

Incarcatorul solar se va dovedi extrem de util pentru cei pasionati de drumetii sau vacante in locuri pustii. Cand nu ai la indemana nicio priza, dar ai nevoie de gadget-urile tale, soarele ramane singura sursa de energie viabila. Ar fi pacat sa nu ne folosim de acest dar al naturii.

incarcator


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.