fbpx

India, caminul civilizatiei hinduse

Please select a featured image for your post

India, oficial Republica India, e o tara situata in sudul Asiei. Aceasta e a saptea tara ca suprafata si a doua ca numar de locuitori din lume. India a jucat un rol major in istoria umanitatii, fiind un camin al civilizatiei hinduse si a vastelor imperii. Brahamismul, Hinduismul, Budismul si Jainismul isi au origine in India iar Islamismul si Crestinismul reprezinta o adevarata traditie. Foarte multe dintre atractiile turistice din India au fost incluse pe lista UNESCO a patrimoniului mondial. Dintre acestea amintim: Monumentul Taj Mahal din Agra, Templul Soarelui din Konark, Ansamblul si Temple din Mahabalipuram, Bisericile si manastirile din Goa, Pesterile din Elephanta, Sanctuarul buddhist din Sanchi, Kutub Minar cu moscheile si necropolele din Delhi,Grotele de la Bhimbetka, Fortul Rosu din Delhi precum si multe altele. Peisajele tarii sunt de o mare diversitate, aici aflandu-se Muntii Himalaya, acoperiti de zapezi vesnice, padurile Kashmirului, campiile fertile ale Punjabului, vastul platou de granit Deccan si desertul Thar.
Citeste si:  Pe aripile modei la www.tarafashion.ro
Capitala Indiei se afla la New Delhi, un oras in care se imbina cladirile inalte cu hotelurile de lux, bulevardele si impresionantul palat presidential, cu Old Delhi, locuit de hindusi si musulmani unde inca se pastreaza forturile si moscheile din sec XVII.
Templul hindus Laxami Naravan, cunoscut si sub numele de Birla Mandir, e cel mai mare, cel mai cunoscut si cel mai vizitat templu hindus din capitala. Pe suprafata templului sunt aranjate in ordine cronologica statui a principalilor zei. Acest e inconjurat de o gradina foarte frumoasa, cu multe motive arhitecturale reprezentand flora si fauna Indiei. Gurdwara-Akal Thakat Sahib e cunoscut si sub numele de Templul de Aur si reprezinta nucleul religiei Sikhism, ce are la baza credinta in Dumnezeu si in 10 guru. Acesta e construit in mare parte din marmura alba, fiind o cladire frumoasa cu multe incaperi, printre care se disting sala principala, o camera cu coloane inalte si un altar situat central, ornamentat cu pietre pretioase si bijuterii de aur masiv, in mijlocul carora se afla Biblia Sikh. Accesul in templu e permis oricui, insa fara incaltaminte si cu capul acoperit.
Citeste si:  Avantaje angajati temporar
Impresionantul monument Taj Mahal a fost construit de catre Shah Jahan, pentru a-si demonstra dragostea pentru Mumtaz Mahal, sotia sa preferata. Centrul orasului e impanzit cu numeroase magazine, cluburi si restaurante. Pe langa aceste facilitate moderne se gasesc si atractii precum Mormantul lui Humayan, Qutb Minar si ruinele Tughluqabad. Mumbai, fostul Bombay, e capitala statului Indian Maharashtra si cel mai populat oras Indian. Acesta are 17 milioane de locuitori, fiind a treia cea mai mare zona metropolitana din lume. Orasul e capitala comerciala a Indiei, gazduind cele mai importante institutii financiare din tara precum Banca Indiei, Bursa de marfuri Bombay si sediile a multor companii indiene importante. In Mumbai se afla Bollywood, centru hindi al industriei de film si televiziune, care anual produce cel mai mare numar de filme din lume.
Citeste si:  Masturbari si lingvistici compensatorii
Jaipur, numit si Pink City datorita culorii roz a majoritatii cladirilor din partea veche a orasului, a fost construit intre anii 1727 si 1743 de catre Jai Sinhh al doliea. In mijlocul Orasului Roz se afla City Palace, a adevarata capodopera arhitecturala. La 10 km de oras se afla Amber Fort, vatra incipienta a orasului Jaipur, construit in sec XIV, de catre mongoli. Acesta e inconjurat de ziduri groase si inalte si de un canal cu crocodili, comun tuturor forturilor construite de mongoli. Langa cetate se afla un muzeu unde se gaseste cel mai mare tun din piatra construit vreodata, in stare sa proiecteze la 35 de km. Drumul pana la poarta cetatii se poate face cu elefanti dresati sau cu masina. Alte atractii ale orasului sunt: Palatul Orasului, Palatul Jad, Templul Govind Devji, Fortul Jaigarh, Observatorul Astronomic Jantar Mantar, Gradina Ram Niwas si Muzeul Anokhi de Tipografie Manuala.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.