Inscrie-ti blogul la festivalul „Ziua Bloggerilor Bucuresteni”

Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, organizează prima ediţie a ZILEI BLOGGERILOR BUCUREŞTENI(ZBB). Evenimentul va avea loc sâmbătă 30 mai, între orele 11.00 – 19.00.  

Locul acestui maraton de blogging va fi Casa de Cultură a Studenţilor (Calea Plevnei nr. 61). Proiectul ZBB are o explicaţie: anul acesta se împlinesc 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Bucureşti, iar reţeaua INTERNET împlineşte, tot acum, două decenii de existenţă.

Festivalul va fi un TÂRG de bloguri, prezentate cât mai ingenios, deschis publicului larg. Participanţii sunt liberi să-şi promoveze sub formă de show-uri blogurile prin spectacole, concerte, lansări/prezentări de carte/standuri cu cărţi, proiecte culturale, expoziţii, momente happening, dezbateri, concursuri, stand-up comedy, tombole, vânzări de produse la faţa locului, conferinţe de presă, video-proiecţii, sampling etc. Pe scurt, ZBB va fi o formă de promovare off-line a blogurilor de orice tip.

Citeste si:  Un barbar in Asia

Bucureştenii vor veni să-i vadă pe bloggeri în carne şi oase şi să asiste la o puzderie de evenimente care mai de care mai atractive. Pentru bloggeri, este o oportunitate să-şi mărească cercul de prieteni şi de parteneri.

Bloggerii înscrişi la ZBB vor putea organiza în cadrul evenimentului propriile conferinţe de presă sau întâlniri cu fani.

Festivalul „Ziua Bloggerilor Bucureşteni” va fi transmis în direct online. De asemenea, va avea loc un concurs inedit de fabricat bloguri sub ochii publicului (timp la dispoziţie: 30 de minute).
Bineînţeles că VIP-urile politice şi din show-biz, locuitori ai blogosferei, îşi vor face apariţia în diverse momente ale zilei.
Şi încă o informaţie interesantă: cu această ocazie se va lansa în premieră „Ziarul Bloggerilor Bucureşteni”(care va cuprinde articole, reportaje, imagini foto, interviuri etc., realizate în exclusivitate de bloggeri), publicaţie cu conţinut 100% bucureştean.

Citeste si:  Al Pacino ÅŸi Robert de Niro vor apărea pentru a treia oară împreună într-un film

Iată principalele categorii de bloguri care vor fi prezente:

– Categoria 1: BUCHAREST CITY ( bloguri referitoare la viaÈ›a bucureÈ™teană: istorie, actualitate, monumente, arhitectura, turism, aspecte cotidiene, entertainment, evenimente bucureÈ™tene,
– Categoria 2: SOCIAL BLOGS ( bloguri care conÈ›in programe cu caracter comunitar)
– Categoria 3: PROMOTING ART ( bloguri care promovează artiÈ™ti din diverse domenii: muzică, arte plastice, hand made, foto, video, design, happening, dans etc.)
– Categoria 4: JOIN THE GROUP ( bloguri cu idei asociative)
– Categoria 5: URBAN CULTURE ( bloguri despre hip hop, break dance, street dance, graffiti, rolling, skating etc.)
– Categoria 6: URBAN SERVICES ( bloguri care promovează produse & servicii pentru populaÈ›ia urbana, inclusiv servicii pentru blogging)
– Categoria 7: COMPETITIONS ( bloguri care lansează concursuri)
– Categoria 8: OTHER TYPES ( alte tipuri de bloguri: personale, colective, de campanie, ale corporaÅ£iilor etc.)

Citeste si:  3,8…4…186…Incapatanat, coleric, timid, ambitios, melancolic, intelectual

Bloggerii care vor să se înscrie la acest eveniment, dar şi alte persoane interesate de fenomenul blogging, pot afla informaţii suplimentare pe www.zbb-2009.ro. Tot pe acest site se fac, în această perioadă, şi înscrierile.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.