Insulele Baleare

Please select a featured image for your post

Arhipelagul insulelor Baleare se afla in estul Spaniei, in Marea Mediterana si este alcatuit din unusprezece insule mai mici si patru mai mari Mallorca,Menorca,Ibiza si Formentera .Capitala este orasul Palma, pe cea mai mare insula Mallorca.Toate acestea au o suprafata de 4992 kmp si o populatie de aproximativ 750000 de persoane.Insulele sunt populare pentru cei cu dare de mana si pentru turistii care cauta o vacanta in adevaratul sens al cuvantului. Ibiza este o insula mica, aproximativ 45 km lungime si 25 km latime, avand o populatie de o suta de mii de locuitori.Ibiza este insula care nu doarme niciodata este capitala distractiilor din Europa. Ibiza inseamna o puzderie de cluburi, vedete, petreceri in aer liber: are cele mai mari si mai renumite cluburi si discoteci din lume, atragand cei mai cunoscuti DJ-ei , cat si fanii acestora. Cateva dintre cele mai cunoscute statiuni turistice se afla in imediata apropiere a orasului Ibiza: Playa d’en Bossa are o plaja lunga de 3 km de nisip fin, aici se afla parcul acvatic Aguamar, precum si discotecile Space si Bora Bora. Figueretes are o plaja mai mica si poate fi considerata o extensie a orasului Ibiza. Talamanca este situata in nordul orasului Ibiza si are o plaja lunga aproape de 1 km, situata in jurul unui golf natural. Santa Eularia este un alt centru turistic important si al doilea oras ca marime dupa Ibiza, este locul preferat de familii sau de cei care doresc o vacanta in liniste. In vestul insulei, cu un golf superb numit de romani Portus Magnus, se afla Sant Antonio a doua statiune a insulei, care a devenit unul dintre cele mai mari si mai animate centre turistice de pe insula. Sant Antonio este locul perfect pentru a urmari cele mai frumoase apusuri de soare si in acelasi timp locul ideal pentru practicarea sporturilor nautice.

Citeste si:  Lenny Kravitz este un tata model!
Es Cana, aceasta statiune are o frumoasa plaja de nisip si un mic port pentru vasele de pescuit, fiind faimoasa pentru saptamanalele Piete Hippy. Aceste piete sunt deschise in fiecare miercuri, aici gasindu-se o varietate enorma de haine exotice, mocasini din piele lucrati manual, bijuterii din argint.Ibiza este si un paradis al iubitorilor de sport: tenis, golf, calarie, karting, ciclism montan, windsurfing, quad, sporturi de apa, scufundari, croaziere cu vaporasul.
Citeste si:  Dubla promotie de Pasti la Tara Fashion
Mallorca este cea mai mare insula din insulele baleare cu un peisaj deosebit de variat: plaje cu nisip foarte fin, strajuite de palmieri in golfulete cu ape cristaline, zone rurale pline de farmec, munte, porturi si sate pescaresti. Statiunile cele mai cunoscute ale insulei se afla pe superba plaja Playa de Palma, care se intinde pe sase kilometri, prin El Arenal si Can Pastilla, dar si pe partea cealalta a Golfului Palma: Magalluf, Palma Nova sau Santa Ponsa.
Citeste si:  Muzici de pe Valea Timocului - Concert la ?osea
Palma de Mallorca, capitala insulei si capitala de vara a Spaniei, este un oras de o eleganta aparte, cu un splendid centru vechi cu parfum medieval, palate si resedinte. . Majoritatea turistilor viziteaza sudul insulei, care este plin de viata, dar daca acordati timp pentru a explora partea nordica a insulei veti simti viata rurala a insulei, neatinsa inca de turism si muntii care la intalnirea cu marea, va ofera plaje nemaintalnite. Insula Menorca este cea mai linistita din insulele balneare, aici puteti gasi kilometri intregi de plaja neexplorata, sate pescaresti, orase istorice. Insulele Baleare sunt locul ideal pentru o vacanta pe toate gusturile si pentru toate tipurile de varsta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.