Irlanda, o tara de legenda

Please select a featured image for your post

Republica Irlanda e o tara din Europa de Vest, ce ocupa apoximativ 80 la suta din Insula Irlanda, cealalta parte fiind ocupata de Irlanda de Nord, parte a Regatului Unit. Irlanda e despartita de Marea Britanie prin canalul St. George, Marea Irlandeza si prin Canalul Manecii.
Obiectivele inscrise le lista patrimoniului mondial UNESCO sunt: Ansamblul Arheologic Bend of the Boyne si Skelling Michael.
Tara e cunoscuta datorita peisajelor sale invaluite in ceata, datorita muntiilor, a traditiilor, legendelor, a cultuurii si a folclorului sau bogat. Capitala si cel mai mare oras al tarii este Dublin, numit in trecut Baile Atha Cliath, situat pe malurile raului Liffey
Dublin este principalul centru cultural si educational al tarii. Aici se gasesc cele mai prestigioase muzee din tara precum Muzeul Irlandez de Arta Moderna, Galeria Nationala Irlandeza, Galeria Municipala Hugh Lane, Biblioteca Chester Beatty, ce detine numeroase carti rare, manuscrise de o valoare inestimabila si colectii de imagini si publicatii irlandeze in miniatura si trei filiale a Muzeului National a Irlandei.
Citeste si:  Cum se seduc Berbecii, Taurii, Gemenii, Racii, Leii si Fecioarele
Universitatea din Dublin e cea mai veche din Irlanda fiind fondata in sec XVI, Universitatea Nationala a Irlandei cea de-a doua iar cea mai recenta e Universitatea Orasului Dublin.
Cartierul Temple Bar e o zona celebra datorita vietii agitate de noapte, barurile si pub-urile fiind tot timpul pline atat de localnici cat si de turisti.
Parcul Phoenix e cel mai mare parc urban din Europa si detine un teren de polo si o gradina zoologica.
In parc isi au resedintele presedintele Irlandei si ambasadorul SUA.
Catedrala Biserica lui Hristos, dateaza din sec XI, fiind cea mai veche cladire din Dublin. Cea mai interesanta parte a acesteia o reprezinta cripta, mult mai veche decat catedrala.

Cork reprezinta cea mai vizitata destinatie din Irlanda dupa Dublin. Acesta e un oras foarte frumos din punct de vedere al
arhitecturii si foarte linistit.
Aici se gasec cladiri istorice, monumente, restaurante moderne cu diferite specifice si numeroase localuri.
Ziua de Sf. Patrick e una foarte speciala pentru irlandezii de aici,fiind sarbatorita cu spectacole de teatru si muzica, cu parade si petreceri in strada.

Citeste si:  Legea atractiei
Ardmore e un sat pescares si o statiune renumita in Irlanda, situata pe coasta de sud, in tinutul Waterford.
Aceaste e foarte populara datorita plajelor sale si a malurilor stancoase. Orasul reprezinta un amestec intre cladirile vechi si cele moderne.
Pe unul dintre dealurile de deasupra acestuia se poate vedea si azi un turn inalt de 30 de m, ce dateaza din sec XII, ruinele bisericii Sf. Declan din sec XIII si ale oratoriului lui Sf. Declan.

Galway, e un orasel de vacanta din vestul tarii, un important centru urban cu restaurante, pub-uri si hoteluri moderne, fiind unul din cele mai animate orase din Irlanda.
In oras se afla o universitate veche, cladirea sa fiind un exemplu clasic de arhitectura irlandeza iar cea mai veche parte a orasului e Eyre Square, Piata Eyre.
Aici se poate face ski nautic, windsurf in ocean si se pot face plimbari cu vaporasul pana la cele trei insule Aran.
Citeste si:  Mama India ajunge vanzatoare in Londra
Daca treceti da raul Raul Corrib, veti ajunge in Claddagh, unde se afla celebrul local Roisin Dubh, Trandafirul Rosu, unul din cele mai bune din Irlanda, unde au loc foarte des concerte live.

Printre cele mai frumoase locuri din Irlanda se afla orasul Killarney. Acesta are peisaje mirifice, cea mai cunoscuta fiind Cascada Torc, putandu-se urca pana in varful acesteia.
Pe drumul dintre Killarney-Kenmare Road si Muckross Gardens se intind gradini amenajate in stil irlandez iar de aici se poate ajunge la Lacul Muckross.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.