Istvan Teglas, de la artist simplist la hot minimalist in Comedie Neagra

Spectacolul de teatru Comedie Neagra dupa Peter Shaffer cu Istvan Teglas in rolul principal are loc vineri, 7 martie, ora 22:00 la Godot Café-Teatru, str. Blanari nr 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor la numerele de telefon: 021 31 61 682 / 0736 414 244 , zilnic intre orele 12:00 si 19:00.

Comedie neagra este un spectacol neobisnuit care prinde cu putere spectatorul inca de la primele replici si nu-i da drumul decat la final.De ce? Pentru ca avem farsa intr-un act dupa un text scris de Peter Shaffer in 1965, un regizor cu viziune, plus sapte actori talentati.(…) Actiunea se petrece intr-un apartament din Londra, in timpul unei pene de curent. Miller Brindsley (Istvan Teglas) este un tanar sculptor fara noroc si fara bani care spera sa-si vanda operele unui domn bogat, dar si sa-l impresioneze pe tatal logodnicei sale, Carol Melkett (Alina Popescu). Din acest motiv, muta mobilierul si obiectele de valoroase ale vecinului lor Harold Gorrringe (Mihai Smarandache), fara stirea acestuia. Planul este stricat de o pana de curent si de aparitia unor musafiri neasteptati. (Elena Simion, Ziarul Metropolis)

Citeste si:  Reteta succesului

Comedie Neagra nu e doar un spectacol bulevardier de buna calitate. Cel putin asa am privit eu reprezentatia de joi seara (22 august, a.c.) de la Godot. Dincolo de portia sanatoasa de ras cu care a plecat fiecare spectactor prezent la eveniment, piesa ne ofera una dintre dramele cu care se confrunta societatea contemporana: dificultatea de a comunica.(…) Pentru a avea un ambient favorabil, Brindsley si logodnica sa Carol Melkett (interpretata de Alina Popescu) schimba mobilierul vechi cu cel al vecinului si prietenului Harold Gorringe (Mihai Smarandache, o prezenta pitoreasca). Lucrurile iau o intorsatura neasteptata din cauza penei de curent si se precipita de-a dreptul odata cu aparitia a doua personaje secundare: vecinul pagubit si fosta iubita a lui Brindsley, Clea. Aceasta din urma, interpretata de Andreea Samson, este cea mai vie prezenta din distributia prezentata la Godot. Brindsley este nevoit sa duca inapoi mobila vecinului sau. (Andrei Zbirnea, Revista Semne Bune)

Citeste si:  Va mai amintiti de Izabela?

Comedie neagra este o farsa intr-un act, cu sapte personaje care se perinda prin apartamentul lui Brindsley Miller (jucat extraordinar de Istvan Teglas) din Londra intr-o seara de duminica. Titlul piesei este un calambur, intrucat te trimite aproape exclusiv cu gandul la umorul negru, dar, de fapt, explicatia este mult mai evidenta. Este o comedie si este neagra deoarece toata actiunea se petrece in timpul unei pene de curent, pe intuneric.(…) Ideea este tare interesanta: atata timp cat personajele sunt in bezna, spectatorul le vede miscarile prin lumina puternica a reflectoarelor; cand acestea fac rost de o bricheta, o lumanare, un chibrit sau o lanterna (abia spre sfarsit!), reflectoarele se sting complet in sala si esti partasul intimitatii create de slaba lumina de pe scena.(Eli Badica, Bookaholic)

Citeste si:  Horoscop chinezesc 2014

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.