Italia – Leaganul Renasterii

Please select a featured image for your post

In ultima vreme auzim lucruri diverse despre Italia, insa am uitat oare ce inseamna aceasta tara pentru cultura universala? Dincolo de slabiciunile secolului in care traim asadar, Italia este inainte de toate o tara culturala, de care merita sa ne bucuram in vacantele noastre.

In orice directie te-ar purta drumul, Italia ti se va revela ca o tara plina de mister si cultura, la fiecare pas intalnindu-te cu edificii culturale renascentise si nu numai. Nu degeaba Italia de astazi se poate lauda cu o istorie de milenii.

Cateva din orasele Italiei iti vor atrage cu siguranta atentia. Intre cele mai romantice din lume – Venetia. Pe langa o plimbare cu gondola sau cu vaporasul, sub clar de luna, Venetia te va intampina si cu numeroase edificii culturale, precum Palatul Ducal, Piata si Basilica San Marco, Turnul cu ceas, Muzeul Goldoni sau Basilica Sf. Stefan. Una peste alta, Venetia iti va oferi cu siguranta o exeperienta unica, pentru ca nu de multe ori se intampla ca un oras sa imbine cu atata gratie istoria si turismul, frumusetea naturala si maiestria arhitecturala.

Citeste si:  Nunta de 5 milioane de lire sterline
Florenta, sau Firenze cum ii spun localnicii, este leaganul Renasterii, in adevaratul sens al cuvantului. O vizita in Florenta va incanta cu siguranta iubitoriii de arhitectura. Domul, Palatul Vechi, Catedrala Sana Croce, sunt astfel doar cateva dintre minunatiile care iti vor atrage privirea. In plus, galeriile de arta si palatelele care se intalnesc la tot pasul in Florenta vor face ca orice loc din oras sa fie o adevarata pagina de istorie a artei. Iti vei aminti cu siguranta si de ilustre personalitati, cum ar fi Michelangelo, Rossini sau Galileo Galilei, ale caror ramasite pamantesti se gasesc aici, insa si de imagini nu tocmai placute ale istoriei – Machiavelli. Una peste alta insa, Florenta trebuie trecuta pe lista destinatiilor obligatorii din Italia.

Citeste si:  Performanta unei echipe
Unul dintre orasele cele mai frumoae din lume insa va asteapta chiar in inima Italiei – Roma. Un oras cu o istorie ale carui inceputuri nu le mai stie nimeni, un oras care fascineaza printr-o uluitoare combinatie de antic si modern, Roma este cu siguranta locul dataorita caruia veti incepe sa iubiti Italia. Capitala statului e si ea unul dintre locurile in care Renasterea s-a manifestat, poate la fel de mult ca si in Florenta, si astfel ne va intampina cu o suita intreaga de edificii care pun in valoare omul, si pozitionarea lui in centrul universului. In plus, Renasterea aducea in prim plan si ideea ca anticii au fost cei mai intelepi, si orasul in sine sta marturie astazi ca presupunerile acestea nu mai au nevoie de nici o argumentare. De la Columna lui Traian, Forul Roman. Collosseum-ul si alte edificii incarate de istorie, la palate, piete si mai ales zona Vaticanului, Roma e un oras de care nu va veti plictisi usor, poate chiar deloc.

Citeste si:  Rozalb de Mura - un altfel de baron
Una peste alta insa, oriunde veti alege sa faceti o calatorie in Italia, cu siguranta experienta va fi una placuta. Chiar daca pare aproape imposibil, uneori e bine sa ne scufundam in istorie si cultura, tocmai pentru a uita de acele lururi marute care ne tulbura existenta. Italia e un astfel de loc, in care istorie, cultura, romantism si modernitate se regasec deopotriva si fac simplul turist partas la o experianta unica.


4 Comentarii
  1. Eu am fost .. Si la vatican si a fost neexplicabil de fascinanta istoriia Italiei . Insa sunt multe semne de intrebare oricum a fost palpitant si chiar merita sa mergeti acolo . Insa caldure e ucigatoare :)) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.