Jamaica sau Insula Insorita

Please select a featured image for your post

Jamaica este unul din statele insulare din Marea Caraibelor, membra a Commonwealthului Natiunilor si fosta colonie britanica. Aceasta e a treia insula ca marime din Marea Caraibelor dupa Cuba si Hispaniola Jamaica, fiind un loc unde cultura europeana se imbina cu cea africana si cea araba. Este impartita in 3 regiuni, ce la randul lor sunt subdivizate in 14 districte iar principalele statiuni sunt: Montego Bay, Ocho Rios, Negril, Treasure Beach si Kingstone. Jamaica este locul unde puteti petrece o vacanta de neuitat, fiind o tara de o frumusete deosebita si cu o cultura specifica. Numita si Insula Insorita aceasta este patria muzicii reggae, a romului si a faimosului Bob Marley. Jamaica e inconjurata de munti inalti iar peisajul sau e format din jungle dese si verzi, flori si plante exotice, pajisti si vai pitoresti, cascade, recifuri de corali, paduri tropicale si plaje intinse. Aceasta are cea mai variata clima dintre toate insulele din Caraibe si desi se inscrie in tarile cu clima tropicala, temperaturile medii de-a lungul coastei variaza intre 22 si 31 de grade Celsius.
Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce filme vrei
Sezonul de iarna e asemanator cu luna mai de la noi din tara si este cel mai secetos sezon, exceptie facand cateva zone montane.
Capitala acesteia se afla in Kingston, oras situat pe coasta de sud, un important centru comercial si principalul port Jamaican. Viata de aici este printre cele mai bune din Caraibe, aici existand restaurante de lux, hoteluri moderne si locuri ideale pentru cumparaturi. Orasul gazduieste cateva muzee printre care Devon House, Galeriile Nationale, Muzeul Arak iar fanii Bob Marley pot vizita muzeul dedicat legendarului cantaret. Kingston este locul unde se afla Campusul Jamaican al Universitatii Indiilor de Vest, principalul campus academic unde se afla cele mai multe si importante facultati ale Universitatii. Intreaga Jamaica abunda in spatii verzi, iar capitala nu se dezminte. Aici se afla gradinile botanice Castleton Botanical Gardens, Hope Botanical Gardens si Parcul Caymanas. In port se poate vizita Fort Charles, unul din porturile ce au aparat Jamaica de invadatori in timpul erei colonizarii, iar Port Royal este locul unde isi petreceau timpul liber piratii, in prezent fiind locul unde ancoreaza barcile si iahturile.
Citeste si:  Ce vor angajatorii
Statiunea Ocho Rios e situata in mijlocul coastei de nord si e cunoscuta datorita celei mai populare atractii, Dunn River Waterfall, datorita gradinilor tropicale si a numeroaselor plantatii. Cascada Dune, inalta de 180 de m este cea mai cunoscuta si cea mai fotografiata locatie din Jamaica.
Gradinile sunt impanzite cu plante indigene, flori, copaci, ferigi luxuriante iar trestia de zahar, cafeaua si bananele se recolteaza inca din secolul XVIII in numeroasele plantatii. Statiunile se intind pe kilometrii intregi pe ambele parti, cu un numar mare de facilitati pentru vizitatori, posibilitati de agreement si activitati sportive.
Citeste si:  Festivalul Primaverii la Sala Dalles din Bucuresti
Montego Bay, este al doilea oras ca marime din Jamaica, situat in golful cu acelasi nume. Acesta e popular datorita numeroaselor reminescente arhitecturale coloniale. Exista un centru vechi cu vestigii din sec XVIII, toate restaurate si o piata publica cu iz puternic. Conacul Rose Hall, reprezinta o plantatie restaurata ce dateaza din 1760 in care legendara Annie Palmer, numita Vrajitoarea Alba, a fost o stapana nemiloasa si cruda, ce a suferit o moarte nemiloasa. In casa ei se afla si in prezent mobilier din acea perioada. Negril e situat in vestul insulei, avand o plaja de 10 km cu nisip alb si fin si palmieri, de- a lungul careia se intind numeroase hoteluri si vile de vacanta. Port Antonio e situat in estul insulei, la poalele Muntilor Albastri si pastreaza farmecul unei asezari pescaresti ce se combina cu luxoasele hoteluri de 5 stele.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.