Japonia, Tara Soarelui Rasare

Please select a featured image for your post

Japonia, in japoneza Nipponkoku e o tara situata in Asia de Est, numele acesteia insemnand Originea Soarelui, fiind cunoscuta si ca Tara Soarelui Rasare. Aceasta e situata pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreana. Potrivit unei legende, Japonia a fost creata de catre zei. Acestia au infipt o sabie in ocean iar la scoaterea ei s-au format patru picaturi ce au devenit insulele principale iar in jurul lor o multime de insule mici, peste 5000 la numar.
Cele patru insule importante ce incorporeaza aproape in totalitate teritoriul Japoniei sunt:Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku. Japonia este o imbinare intre Occident si Orient, fiind un impresionant producator de masini, computere si in acelasi timp tinutul geishelor, a bonsailor sau a ceremonialului ceaiului iar orasele sale au adoptat multe elemente vestice si in acelasi timp si-au pastrat putin din misterul civilizatiei stravechi japoneze.
Aula Marelui Buddha, se afla in Templul Todaiji si reprezinta o statuie gigantica ce il reprezinta pe Buddha ce binecuvanteaza cu mana sa ridicata toti credincioasii ce vin sa il vada si masoara 58 de m lungime si 51 de m latime. Alte atractii ale templului sunt: Pagodele cu cele doua Aule din sec VIII, cartierele generale ale preotilor, un mic muzeu al breslelor chineze si coreene si doua statui din nisele portii de cate 8 m fiecare, cunoscute sub numele de Regii Deva.
Citeste si:  Editura Polirom ÅŸi IICCR lansează miercuri primul manual de istorie a comunismului din România
Un alt punct de maxima importanta pentru Japonia il reprezinta Portalul Lacului Itsukushima, care vegheaza una din cele mai respectate sanctuare ale tarii. Torii e cel mai renumit portal al Japoniei, construit din lemn rosu si apartine sanctuarului Itsukushima de pe insula Miyajima. Acesta se ridica din apele unui golf iar dincolo de aceasta se afla constructiile sanctuarului, cu ziduri albe si busteni rosii si muntii insului. Sanctuarul e unul din cele mai venerate locuri din Japonia, iar sacralitatea insulei e ridicata la un grad atat de mare incat nimanui nu i s-a permis sa se nasca sau sa moara aici.
Capitala si cel mai mare oras al tarii este Tokyo, o stralucita metreopola.
Citeste si:  Svetlana Carstean, Oana Soare si Simona Sora, castigatoare ale premiilor Romaniei Literare
Tokyo este cel mai important centru comercial si cultural al tarii, avand peste 400 de institutii de invatamant superior, peste 50 de biblioteci , academia japoneza, 600 de cinematografe si in jur de 2000 de temple. Cea mai impunatoare cladire a orasului este Turnul Televiziunii, cu o inaltime de 334 m, ce ofera o superba panorama asupra orasului. Tokyo National Museum detine o colectie de peste 89000 de opera de arta japoneze si asiatice dar si sculpturi primate ca donatii din regiune. Akihabara sau Orasul Electic, ezte zona ideala pentru cumparaturi, aici gasindu-se cele mai avansate produse elecrtice. Vulcanul sfant japonez, Fuji-Yama e format dintr-un con vulcanic cu o inaltime care ajunge la 3376m, reprezentand cel mai inalt punct al acestei tari. Yokohama, este cel mai mare si important port al tarii, reprezentand poarta maritima a capitalei. Cunoscut si sub numele de Venetia Japoniei sau Manchesterul Orientului, Osaka, e un oras port situat in sudul insulei Honshu, in golful Osaka. Acesta e cunoscut mai degraba pentru arhitectura moderna, industria, zgarie-norii si zonele sale vaste de cumparaturi decat pentru istoria sa.
Citeste si:  Redactarea scrisorii de intentie
Acesta are doua centre principale: Kita, centrul de afaceri si Minima cunoscut pentru magazinele, restaurantele sale si pentru divertisment. Castelul Osaka, e una din principalele atractii ale orasului, fiind mai degraba un muzeu in forma in castel, unde localnicii se aduna la sfarsit de saptamana pentru picnic. Unul din cele mai vechi altare Shinto din Japonia este Altarul Sumiyoshi Tanish, ce dateaza de 1800 de ani, arhitectura sa traditionala fiind neosbinuita pentru altarele japoneze.
Alte atractii turistice ale oarsului sunt: Muzeul in aer liber Vechile Ferme, Acvariul Kaiyukan, Teatrul National Bunraku si Sky Building. Hiroshima e situata in sud-vestul insulei Honshu, fiind capitala districtului cu acelasi nume. In fiecare an in 6 august, sute de mii de oameni participa la manifestari in Parcul Memorial al Pacii, construit in locul unde a explodat bomba. Japonezii au numit Hiroshima ca fiind Altarul international al pacii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.