Jazz, repertoriu clasic si muzica electronica la Institutul Francez in cadrul Noptii Institutelor Culturale 2014

Pentru cea de-a opta editie a Noptii Institutelor Culturale care se va desfasura vineri, 20 iunie, incepand cu ora 18, Institutul Francez & Delegatia Valonia-Bruxelles, alaturi de Bistro Chez Elvire, au pregatit o noapte alba cu jazz, repertoriu clasic si muzica electronica. Nu vor lipsi spectacole de lectura, degustari de clatite si vinuri frantuzesti, bere gratis, iar holul Institutului va gazdui expozitia Cele mai frumoase carti.

Program artistic Institutul Francez din Bucuresti & Delegatia Valonia-Bruxelles
(Institutul Francez din Bucuresti, Bd. Dacia nr. 77):

18:00 – Concertul orchestrei de camera Cristian OROSEANU – sala de cinema Elvire Popesco

19:30 – Spectacol de lectura si muzical sustinut de Scoala Centrala din Bucuresti – Atrium

Spectacolul propune fragmente din romanul Moderato cantabile cu ocazia centenarului Marguerite Duras.

19:30 – Concertul cvartetului Allegria acompaniat de pianista Silvia Neamtu – sala de cinema Elvire Popesco

Citeste si:  Trei titani ai jazz –ului international la Bucuresti

Seara debuteaza cu un concert al grupului Allegria musical format din tineri muzicieni si absolventi ai Universitatii de Muzica din Bucuresti. Sopranele Alexandra Moroiu si Anca Cecilia Paulet, impreuna cu tenorul Sergiu Chirila, vor fi acompaniati la pian de Silvia Neamtu.

Concertul este intitulat L’amour toujours, in program fiind piese ale celor mai renumiti compozitori francezi, cuprinzand toate perioadele stilistice, dintre care: Jean Baptiste Lully, Georges Bizet, Leo Delibes, Francis Poulenc, Gabriel Faure, Maurice Ravel & Claude Debussy.

20:00 – Teatrul Licurici de la Biblioteca Metropolitana (RO);

20:30 – Concert de jazz din Valonia-Bruxelles – Jan Rzewski, saxofon, in duo cu Emmanuel Louis, chitara – Bistro Chez Elvire

In emulsia nebanuita care serveste drept calauza acestui duo, codurile conventionale necesare interpretarilor compozitiilor lui Jan Rzewski alterneaza cu magia momentelor aferente exploziilor improvizate. Dintr-o lejera si zambitoare dorinta de a jongla, pasajele articulate se imbina cu elemente cateodata latente, silentioase sau cu farse, care apar intr-o curiozitate a momentului aproape de nedescris.

Citeste si:  Femeile in lume: divortul in China moderna

21:30 – Concert de cantece frantuzesti al grupului D’JAYAN – Bistro Chez Elvire

D’JAYAN (Eva Christea, Loran Bigot) reuneste diferiti interpreti care ne poarta intr-o calatorie prin vise si sperante. Nu e vorba doar de simple cantece, va fi un spectacol muzical. Prin melodiile lor atragatoare, D’JAYAN ne ofera o calatorie prin diverse stiluri muzicale.

23:00 – BICA – DJ set cu muzica electronica – Bistro Chez Elvire

Bica este un producator-DJ cu un apetit urias pentru tot ceea ce inseamna muzica disco, funk si house. Este pasionat de instrumente muzicale de tot felul, cu precadere de sintetizatoare si chitara. Face parte din echipa de la Nicecream.fm, unde in diferite formule estivale si camasi inflorate aduce beat-uri eclectice si cocktailuri nutritive de funk/groove in cluburile bucurestene.

Citeste si:  MS Stage: buna, ca intotdeauna

Noaptea Institutelor Culturale este un proiect al Clusterului EUNIC Bucuresti (Reteaua Europeana a Institutelor Culturale Nationale), coordonat in 2014 de Delegatia Valonia-Bruxelles si organizat de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Delegatia Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Goethe-Institut, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez din Bucuresti, Institutul Italian de Cultura si Institutul Polonez, impreuna cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania. Partenerii evenimentului sunt Green Revolution si I’Velo.

Parteneri media: 24 FUN, RFI Romania, Igloo, Blitz TV, We Art Romania, Observator Cultural, Cultura


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.