Jerry Lewis va primi, in sfarsit, un Oscar, insa nu pentru meritele în cinematografie

Actorul american de comedie Jerry Lewis va primi un Oscar onorific pentru acţiunile sale umanitare, la ceremonia de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, programată pe 22 februarie 2009, în Los Angeles, informează AFP.

Actorul de 82 de ani este unul dintre cei care au iniţiat teledonul, demarat în 1966, în SUA, ca o emisiune maraton de televiziune, care viza stângerea de fonduri pentru persoanele bolnave de miopatie. Actorul a contribuit, de asemenea, la fondarea Asociaţiei pentru distrofii musculare, a cărui preşedinte este din 1953.

Citeste si:  Nae Caranfil acuza de plagiat spotul "Delaco"

Premiul „Jean Hersholt”, aÅŸa-zisul Oscar onorific pentru acÅ£iuni umanitare, este atribuit din 1956 ÅŸi a mai fost acordat unor vedete precum Bob Hope, Gregory Peck, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor ÅŸi Paul Newman.

„Jerry este un actor legendă, care nu numai că a făcut să râdă milioane de persoane din lume, ci a ÅŸi ajutat mii de oameni care suferă de distrofie musculară, prin evenimente de strângere de fonduri „, a declarat Sid Ganis, preÅŸedintele Academiei de Arte ÅŸi ÅžtiinÅ£e Cinematografice.

Citeste si:  Cardul de Fidelitate NAFNAF!

Actorul Jerry Lewis, pe numele său adevărat Joseph Levitch, ÅŸi-a început cariera la vârsta de 15 ani. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „The Nutty Professor”, „The Bellboy” ÅŸi „The Ladies Man”. Lewis s-a remarcat, de asemenea, ca regizor ÅŸi scenarist. ÃŽn 1966 a fost nominalizat la Globul de Aur, iar în 1998 a primit o distincÅ£ie pentru întreaga carieră la American Comedy Awards.

Citeste si:  Minte-ma frumos in Centrul Vechi!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.