Kenia, un paradis salbatic

Please select a featured image for your post

Kenya e o tara situata in partea central estica a Africii si se invecineaza cu Etiopia la nord, Somalia la est, Tanzania la sud, Uganda la vest si Sudan la nord-vest avand in sud-est iesire la Oceanul Indian. Aceasta ofera peisaje din cele mai diverse de la paduri, stanci, cascade pana la inaltimi ametitoare si paduri virgine. Capitala Keniei se afla Nairobi, numele acesteia provenind de la Ewaso Nyirobi din massai, care inseamna ape racoroase. Cea mai mare parte a acestuia e spatiu verde, de aceea i se spune de multe ori Orasul verde in plin soare. Orasul e situat la o altitudine de 1661 m deasupra marii, iar Muntii Kenya si Kilimanjaro sunt vizibili in zilele senine. Nairobi National Park e o rezervatie naturala situata la marginea orasului si gazduieste numeroase animale, inclusiv lei si girafe si peste 400 de specii de pasari. Parcul e renumit si pentru speciile sale pe cale de disparitie cum ar fi rinocerul alb sau negu ori girafele Rothschild.
Citeste si:  "The Clone Wars", "Sex and the City" si ultimul "Rambo", printre cele mai proaste filme din 2008
Central business district cuprinde cele mai importante cladiri din oras: Primaria, Cladirea Parlamentului precum si piata orasului.
Bomas e un centru cultural in Langata si este locul unde se poate manca, se pot face cumparaturi si se poate asculta muzica traditionala. Muzeul National al Kenyei este cel mai mare din oras si gazduieste o colectie impresionanta de artefacte si ramasite ale barbatului homo erectus. Alte atractii ale capitalei sunt: Mausoleul Jomo Kenyatta, Arhivele Nationale Kenya, Galeriile de Arta Rahmitulla Museu of Modern Art si Mizi Arts Centre, Gradinile Jeevanjee, Nairobi Arboretum si Parcul Uhuru. Al doilea oras ca marime este Mombasa, situat de-a lungul Oceanului Indian. Este un important port si principalul centru turistic de pe coasta. Mobasa are una din cele mai frumoase plaje si recifuri din Africa iar inima orasului se afla in vechiul oras printre strazile inguste si arhitectura moderna.
Orasul reprezinta un amestec cultural, aici putand fi vazute numeroase moschei, temple hinduse si biserici crestine.
Viata de noapte este foarte animata, de-a lungul coastelor fiind plasate cluburi de noapte cu diferite tematici, adresate diferitelor genuri iar hotelurile au propriile evenimente de divertisment.
Citeste si:  Concediul pentru cresterea copilului in 2012
Principalele atractii turistice ale acestuia sunt: Kizingo, principala zona rezidentiala, sediu al The State House si a Mombasa Golf Club, aici avandu-si sediul si scoala independenta Aga Khan Academy, Kibokoni, parte a orasului vechi cu o arhitectura Swahili, Fort Jesus, Makadara, parte a orasului vechi, Ganjoni, zona rezidentiala a clasei de mijloc, Ruinele Gedi si Satul Hindus. Nakuru, e o zona foarte populara, datorita peisajului sau impresionant. Cele mai frumoase locuri sunt Lacul Nakuru, parte a Lacului National Nakuru Lake, faimos pentru pasarile flamingo si a numeroaselor animale ce pot fi vazute in timpul unui safari si Vulcanul adormit Menegai Crater.
Citeste si:  Fabrica de Handmade Breslo 3
Situl preistoric Hyrax Hill, detine un muzeu ce expune obiectele gasite in urma cautarilor arheologice iar Rift Valley Sports Club, e o locatie din centrul orasului unde se practica numeroase sporturi, fiind si gazda anuala a festivalului The Great Rift 10-a-side. Cele mai interesante si la mare cautare activitati practicate in Kenya sunt safari-urile din parcul national Masai Mara, zborul cu balonul desupra cirezilor de bivoli salbatici si intalnirile la doar cativa metri cu lei. Turistii ce aleg ca destinatie Kenya trebuie sa scoata din buzunar 2000 de euro plus taxele de aeroport si pentru vaccinuri. Se poate opta pentru servicii all-inclusive sau pentru servicii ce includ doar micul dejun, desi prima este recomandata pentru cei care nu au un ghid sau nu cunosc zona. De asemenea se recomanda turistilor sa nu iasa neinsotiti, pentru a intampina orice neplaceri.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.