Kosovarii nu vor ca Morandi sa le cante de ziua independentei

Sute de albanezi din Kosovo fac campanie pe Facebook împotriva grupului pop Morandi, nefiind de acord ca trupa să concerteze la Priştina, pentru că România nu a recunoscut independenţa Kosovo, relatează publicaţia electronică BalkanInsight.

Potrivit sursei citate, Morandi are programat un concert la PriÅŸtina marÅ£i, când kosovarii sărbătoresc primul an de la declaraÅ£ia de independenţă. Circa 1.000 de kosovari s-au alăturat unui grup creat în comunitatea virtuală Facebook care se numeÅŸte „NU pentru Morandi în ziua independenÅ£ei noastre”.

Citeste si:  Patinoar in Parcul Kiseleff

Kosovo şi-a declarat independenţa de Serbia la 17 februarie 2008 şi până în prezent noul stat a fost recunoscut de 54 de ţări, între care SUA şi majoritatea membrelor UE. România face parte dintre cele cinci ţări UE care nu recunosc independenţa Kosovo.

„România face lobby pe lângă celelalte ţări să nu recunoască Kosovo. De aceea nu-i vrem pe Morandi aici”, declară un membru al grupului de pe Facebook.

Citeste si:  Horoscopul defectelor

Un tânăr care dă jos un afiÅŸ – deja rupt – cu Morandi spune că „românilor nu ar trebui să li se permită intrarea în Kosovo”.

În ciuda protestului de pe Facebook, scrie BalkanInsight, biletele pentru concertul de marţi seara de la Priştina par să se fi vândut bine, kosovarii fiind încântaţi de orice concert al unor artişti internaţionali care includ Kosovo în turneele lor.

Citeste si:  Masturbari si lingvistici compensatorii

FormaÅ£ia Morandi este alcătuită din Marius Moga ÅŸi Andrei Åžtefan Ropcea ÅŸi a obÅ£inut în 2008 premiul MTV „Best Romanian Act”, reaminteÅŸte portalul sârb.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.