Kronos Quartet

Please select a featured image for your post

Bucurestenii se vor putea bucura in data de 11 mai de un concert sustinut de celebra formatie Kronos Quartet la Sala Radio.

Timp de 30 de ani , Kronos Quartet care este format din David Harrington (vioara), John Sherba (vioara), Hank Dutt (viola) si Jeffrey Zeigler (violoncel) isi incanta fanii cu muzica minunata iesita din corzile lor.

Formatia Kronos a luat nastere in anul 1973, dupa ce David Harrington a fost inspirat de melodia lui George Crumb, ‘Black Angels’. Din anul 1978 cei patru au avut ca punct de resedinta San Francisco, California. Kronos a lucrat pe parcursul carierei cu multi compozitori, cum ar fi: Arvo Part, Henryk Gorecki, Steve Reich, Philip Glass, Roberto Carnevale, Terry Riley si Kevin Volans.

Citeste si:  Horoscopul lunii iulie

Muzica lor acopera o varietate de genuri, cum ar fi jazz, tango, folk mexican, si altele. Kronos a aparut in mai multe melodii alaturi de personalitati ale muzicii, cum ar fi Dave Matthews, Nelly Furtado, Rokia Traore, Joan Armatrading, Amon Tobin, Don Walser, Faith No More, Tiger Lillies si David Grisman.
Cateva dintre inregistrarile formatiei sunt :
– Mishima: A Life in Four Chapters: (1985)
– Kronos Quartet (1986),
– Music of Bill Evans (1986)
– White Man Sleeps (1987)
– Terry Riley: Cadenza on the Night Plain (1988)
– Winter Was Hard (1988)
– Kronos Quartet Plays Terry Riley: Salome Dances for Peace (1989)
– Steve Reich: Different Trains (1989)
– Black Angels (1990)
– Witold Lutosławski: String Quartet (1991)
– Kevin Volans: Hunting:Gathering (1991)
– Heat (Soundtrack) (1995)
– At the Grave of Richard Wagner (1993)
– Bob Ostertag: All the Rage (1993)
– Night Prayers (1994)

Citeste si:  Femeile sunt lideri mai buni decat barbatii

Multe dintre filmele de succes au apelat la Kronos pentru muzica folosita. Cateva
dintre ele sunt: ‘Requiem For A Dream’, ‘The Fountain’, ‘Heat’, ’21 Grams’ si ‘True Stories’. Cei patru membri ai formatiei petrec in medie 5 luni ale anului in turnee , facand inconjurul lumii. Anul acesta ei au programate turnee in Franta, Portugalia, America, Mexic, Canada, Spania si altele.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 16-22 martie

Spectacolul din Romania va avea loc duminica, 11 mai la Sala Radio, numita si Studioul de Concerte ‘Mihail Jora’ al Radiodifuziunii Romane din Bucuresti,care este situata pe Str. General Berthelot nr. 60-64. Organizatorii acestui eveniment sunt Fundatia Pheonix.

Biletele pentru acest spectacol pot fi cumparate de la magazinele de specialitate din Bucuresti, dar si de pe site-urile care se ocupa cu comercializarea biletelor pentru evenimente de acest fel din tara. Pretul pentru bilete la concertul Kronos Quartet este intre 70 RON si 200 RON, in functie de locul in care spectatorul doreste sa-l ocupe in sala de spectacole.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.