La ROCK CITY OPEN AIR se aude NEXO

NEXO, unul dintre cele mai performante sisteme de sunet din lume, a fost ales pentru ROCK CITY OPEN AIR (RCOA), cel mai mare festival de rock si metal, in aer liber, din Romania (20 – 23 august).

Folosirea acestui sistem de sunet la un eveniment de amploare, productie autohtona, este o premiera in Romania.

NEXO este singurul sistem de sunet din Romania aflat in top 3 mondial.

PA cu 100.000 W putere, tehnologie Tangent Array, simulare realistica digitala, lumini performante, scena mare. Un sunet de o claritate incredibila, puternic, dar fara sa copleseasca. Acestea sunt motivele pentru care a fost ales sistemul de sunet NEXO la RCOA.

Digital Audio Xpert (DAX), singura companie de rental din Romania care foloseste echipamente NEXO de ultima generatie, devine partener oficial la RCOA. NEXO este cerut in riderele tehnice de trupe ca Metallica, U2, Red Hot Chilli Pepers, Deep Purple, Oasis, Rolling Stones s.a.m.d. si folosit la GLASTONBURY FESTIVAL in Australia (150-200 mii de oameni anual).

Citeste si:  Spune-mi ce zodie este copilul tau ca sa-ti spun cum sa-l educi!

Metallica a inregistrat albumul simfonic din 1999 la New York, folosind pentru sala o instalatie Nexo Alpha si, in acelasi an, a concertat in Romania, pe sistem de sunet foarte puternic Nexo Alpha, pe care l-a adus din afara tarii (NEXO nu exista in Romania la acea data).

Riderul RCOA va arata asa: 2 scene acoperite a cate 12 X 10 m fiecare. In privinta sunetului, tehnologia Nexo Geo T ofera uniformitate pe toata zona de concerte pentru medii, inalte si bas.

Citeste si:  Iyeoka nu se desparte de copilul ei nici in turnee

Totul este calculat fizic si testat de nenumarate ori, astfel incat un om aflat la 80 de metri de scena va auzi de ca si cum ar fi in fata scenei. Se vor folosi 38 de topuri si 18 infra-suburi cu o putere de 100.000 W, iar monitorizarea la scena va fi asigurata de 20 x NEXO PS15. In plus, fiecare scena va avea cate un „fill pa” NEXO AlphaE.

Metal Masters, organizatorul RCOA, declara: „suntem foarte incantati de colaborarea cu DAX, in primul rand datorita profesionalismului sau, dar, mai ales, datorita calitatii pe care ne-o ofera.

Citeste si:  Fetele rele ii fac pe baietii buni sa povesteasca

Dorim ca festivalul sa fie o experienta de neuitat pentru public. Credem ca din punct de vedere tehnic si al line-up-ului am gasit solutiile optime. In privinta sistemului de sonorizare, NEXO Geo T nu a fost disponibil in Romania pana acum cateva luni, astfel ca RCOA va fi o premiera pe scena autohtona, din acest punct de vedere. Trupele au trimis ridere tehnice destul de complicate, cei mai pretentiosi fiind Immortal si Overkill. Toti au fost foarte incantati de varianta NEXO.

Sunetul metal are caracteristici aparte, motiv pentru care echipa tehnica din spatele echipamentelor este foarte importanta, iar calitatea echipamentelor usureaza munca si ridica standardele calitative.”


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.