La schi in Austria

Paradis al schiorilor din intreaga Europa, Austria abunda in partii de care iubitorii iernii nu se vor mai putea desparti. Nu numai schiorii, ci si amatorii de drumetii, alpinism, snowboarding, patinaj sau schi fond vor fi fascinati de maretia Alpilor austrieci si de pistorescul micilor statiuni de munte.

Alpii, unul dintre cele mai importante lanturi muntoase ale Europei, incep de pe coasta Mediteranei, in Franta, trec prin Elvetia, Italia, Austria si se termina in Slovenia. Pe teritoriul Austriei, cel mai inalt varf este Grossglockner, cu 3.798 m, dar in Alpi exista in total 128 de varfuri care depasesc 4000 m inaltime, cel mai inalt fiind Mont Blanc, cu 4810 m, la granita dintre Italia si Franta.

Citeste si:  Anamaria Marinca, printre cei mai buni actori din 2008, potrivit The Telegraph

Totusi, cele mai frumoase peisaje de munte par sa fie cele din Alpii austrieci, desi nu exista acolo varfuri foarte inalte. Una dintre cele mai apreciate regiuni este Gasteinertal, cu multe statiuni, partii, instalatii de telescaun si telecabina. Valea Gastein este in special faimoasa pentru statiunile Badgastein, Bad Hofgastein si Dorfgastein, dar toate statiunile regiunii insumeaza nu mai putin de 200 de kilometri de partii de ski, deservite de 53 de instalatii pe cablu care te vor duce pana la 2700 de metri inaltime. Exista partii de dificultate mica, medie si mare, partii pentru familii si pentru profesionisti, partii pentru schi si snowboard, orice turist va gasi ceva care sa-i fie pe plac.

Citeste si:  Liviu Ciulei - Premiul de Excelenta la TIFF 2010

Copiii sunt mai mult decat bineveniti in Valea Gastein. Exista cateva parcuri de distractie de iarna si numeroase scoli de schi, unde instructorii specializati se ocupa de cei mici, in timp ce parintii pot incerca partiile pentru adulti. Ca sa nu mai vorbim despre safari-ul prin zapada la care copiii pot observa si calari lame.

Dar Valea Gastein este mai mult decat o colectie de statiuni de ski. Poate fi o destinatie sofisticata ce ofera toate beneficiile unei zone de lux: statiuni balneare, bai termale, terenuri de golf, dar exista si mici cabane rustice, in care poti simti pe pielea ta ce inseamna viata in Alpi: aer racoros, curat, peisaje de vis, verde cat vezi cu ochii.

Citeste si:  Viasat Broadcasting va relua difuzarea controversatului episod din filmul "Viata si moarte la Roma"

Cea mai moderna si mai vizitata statiune este Bad Hofgastein, aflata la 850 de metri inaltime. Este un oras mic si, in ciuda altitudinii, foarte cosmopolit unde toata lumea va gasi cate ceva de facut. In afara de partiile de schi aflate in apropiere, turistii pot face shopping in magazine foarte moderne, pot gusta preparatele traditionale in restaurante cochete si pot merge la tratament si infrumusetare in saloane si clinici ultramoderne.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.