La ski in Salzkammergut (Austria)

Please select a featured image for your post

De multe ori nu imi pot stapani un zambet cand imi aduc aminte ce ciudata mi se parea geografia pe cand eram copil. Mare mi-a fost mirarea sa aflu ca mai exista si alte mari inafara de Marea Neagra, si mai ales alti munti inafara de Carpati.Desigur, intamplarea se petrecea undeva cu multi ani in urma cand nu prea aveam nici Discovery sau Internet, ci doar ici colo cate un atlas sau o veioza in forma de glob pamantesc. De atunci si pana acum insa, am intrat intr-un nou mileniu si incet incet, mai toate usile ni s-au deschis, astfel incat orice punct am atinge pe un glob desenat, cu putina vointa si ceva banuti am reusi sa il si vedem in realitate. Desi cei mai multi dintre romani se inghesuie sa isi ia concediu vara, populand statiunile europene din ce in ce mai mult in fiecare an, se pare ca si iarna a devenit in ultima perioada o optiune preferata. Mai mult, Alpii sunt cei care au cam surclasat preferinta romanilor pentru zona carpatica, mai ales prin prisma peisajelor de o frumusete rara, dar si prin a serviciilor de o calitate de multe ori superioara celor autohtone.
Citeste si:  Care sunt drepturile copilului in UE
Austria e cu siguranta o tara in care iti poti petrece concediu minunat de iarna, mai ales in zonele montane, precum Salzkammergut. Regiunea e poate cea mai cunoscuta si mai apreciata dintre zonele de ski in Austria, deopotriva pentru frumusetea naturala a muntilor si a celor 76 de lacuri alpine, dotarile si conditiile deosebite, cat si pentru istoria care parca se trezeste la viata la tot pasul. Din 1997 regiunea a fost inclusa in patrimoniul protejat UNESCO, intrucat exista dovezi ca ar fi fost locuita inca din vremuri preisorice. Mai mult, tot aici se regasesc si astazi importante obiective turistice. Astfel, aflat intr-o excurise de ski, poti lesne lua contact si cu cultura locala, caci la doar cativa kilometri distanta unele de altele, aceste obiective pot fi vizitate.
Citeste si:  Autoarea unor povestiri care aduc in scena femeia, distinsa cu Man Booker International
Pe malul Lacului Wolfgangsee, in micul oras St. Gilgen supranumit dealtfel si orasul familiei Mozart, vom regasi casa memoriala a compozitorului, iar Bad Ischl se poate lauda cu gazudirea resedintei de vara a imparatului Franz Joseph. Pe langa acestea, vom regasi si vestigiile culturii Hallstatt in orasul cu alceasi nume, si impunatoarele cladiri medievale Hofburg – Palatul imperial, Catedrala St. Jacob, Hofkirche, Goldenesdachl, Stadtturm, sau Helblinghaus. Ceea ce va face insa ca o excursie la ski in Austria si respectiv in Salzkammergut sa fie una cu adevarat speciala e curatenia desavarista care ne va intampina. Desigur, totul e numai bun pentru primirea turistilor oridecateori e nevoie si pentru asta autoritatile si mai ales hoteliarii insisi au grija ca totul sa mearga bine. De fapt, regiunea e chiar este recunoscuta pentru legile aspre care pedepsesc orice incalcare a bunului simt, cum ar fi instalarea de termopane intr-o zona istorica sau achizitioarea mancarii pentru restaurante din supermarketuri. Exigentele ecologistilor sunt astfel respectate cu sifintenie, ajungandu-se pana intr-atat incat chiar si publicitatea agresiva a fost interzisa.
Citeste si:  Buzuca 2?
O oaza de frumusete si curatenie in stare pura asadar va asteapta in Austria, pentru cateva zile la ski. Cele 11 partii amnajate doar in zona Ebensee din Salzkammergut vor oferi cu siguranta o experienta de neuitat, intr-o iarna in care nu mai are rost sa visam la harti si locuri indepartate, cand putem sa ne facem deja bagajele si sa zburam spre ele.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.