Lansare: Alte camere, alte glasuri de ieri, de Alex. Leo Serban

Cunoscut ca unul dintre cei mai importanti critici de film și jurnaliști de dupa 1989, Alex. Leo Serban (1959-2011) a fost extrem de discret in ceea ce privește identitatea sa de poet. Polemic prin definitie, combativ și excentric in felul sau, și-a disimulat foarte bine sensibilitatea poetica pe care o putem descoperi acum in toata prospetimea ei in volumul Alte camere, alte glasuri de ieri, ce reunește poezii din diverse perioade, incepind cu cele scrise la 25 de ani și terminind cu cele inspirate de Lisabona. Dupa cum afirma Ioana Parvulescu, aceasta carte “va fi o mare surpriza: poeziile scrise de Alex. Leo Serban dau, intr-un fel, cheia alcatuirii lui sufletesti: incaperile si glasurile sale interioare erau inalt poetice”. Aceasta cheie oferita postum este garantia faptului ca pentru Alex. Leo Serban a fi poet nu ar fi putut fi niciodata o meserie, o carte de vizita, ci o permanenta, fie ea și ascunsa sau disimulata.

Citeste si:  Istoria revizuita si adaugita

Alte camere, alte glasuri de ieri este al doilea titlu propus de Editura Pandora M, in cadrul colectiei “Cercul Poetilor Aparuti”, coordonata de Svetlana Carstean.

Alex. Leo Serban a debutat in 1976 cu un poem in engleza publicat in revista americana Chicago Review. A colaborat cu numeroase reviste romanești (Secolul 20, Secolul 21, Contrapunct, Romania literara, Luceafarul, Litere, arte, idei, Caiete critice, Euphorion, Vatra, Balkon – Idea) si straine (Cover Magazine, SUA). A fost senior editor la revista Dilema veche pina in toamna anului 2009. A fost asistent universitar la catedra de limbi și literaturi straine a Universitatii București (1990-1991) si lector la catedra de comunicare audiovizuala a Academiei de Teatru și Film din București (1998-2000). A facut parte din numeroase jurii internationale in cadrul unor expozitii de arta și festivaluri de film. A publicat urmatoarele carti: Lars von Trier: filmele, femeile, fantomele (Idea Design&Print, 2004, in colaborare cu Mihai Chirilov și Stefan Balan), Dietetica lui Robinson (Curtea Veche, 2006), De ce vedem filme. Et in Arcadia cinema (Polirom, 2006), 4 decenii, 3 ani și 2 luni cu filmul romanesc (Polirom, 2009).

Citeste si:  Schimbarea structurii jobului

Va asteptam la evenimentul de lansare a volumului Alte camere, alte glasuri de ieri, de Alex. Leo Serban sambata 28 mai, ora 12.00, la standul Editurii TREI (Pavilion C 1, stand A02). Invitati: Horia-Roman Patapievici, Ioana Parvulescu, Svetlana Carstean si Magdalena Marculescu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.