Lansare de carte: Zvrncul Pyt sau Jocul de-a mortita

Trei personaje ce formeaza un supra-trup merg ca pe apa, oricand in pericol de a se scufunda, pe suprafata din ce in ce mai subtire, presarata cu avene, a unei realitati perisabile. Sub ele pandeste incontinuu lumea subconstientului, iar statia de metrou Zvrncul Pyt este o vama.

Cei trei frati, Micul Vanzator, Costumul si AlbinosulPrelung, interactioneaza cu personaje care, la randul lor, reunesc toti indivizii ce apartin unei anumite tipologii. TatalNostru si MamaOricui, Eva cea cu doua capete, bunicul Evei, singurul care indrazneste sa hraneasca laioli, Fetita care se tranpune, pe rand, in aproape toate personajele prezente in roman, toti participa, fara sa-si dea seama sau in mod deliberat, de pe pozitii de forta sau doar ca pioni, la Jocul de-a mortita.

Citeste si:  Targul de Turism Bucuresti

Jocul de-a mortita distorsioneaza orice realitate, dar in aceeasi masura poate sa fie cea mai fidela oglinda. Aici trotuarul poate deveni subit peronul statiei de metrou Zvrncul Pyt, iar calatorul se poate transforma, pentru eternitate, intr-un ratacit.

Deasupra pluteste vocea din megafoane, ce se doreste calda, materna, insa tradeaza isterie prin terminatiile ascutite ale fiecarui cuvant: “Stimati rataciti, nu va vom uita niciodata! Nu va vom uita niciodata, stimati rataciti!”

Citeste si:  Ce zodie esti in horoscopul amerindian?

Editura Tracus Arte va invita joi 9 iunie orele 17:00 la lansarea volumului Zvrncul Pyt sau Jocul de-a mortita, de Andrei Trocea.

Lansarea va avea loc la Libraria Carturesti – Muzeul Taranului Roman, Soseaua Kiseleff nr. 3, Sector 1, Bucuresti (Intrarea se face prin curtea din spatele Muzeul Taranului Roman)

Citeste si:  Sovata, locul ideal pentru odihna si tratament

Prezinta: I.B. Lefter si Cosmin Ciotlos.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.