Lansarea volumului Scara la cer de Carolina Ilica

Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 19 septembrie, ora 16.00, la libraria Carturesti MNTR, la lansare volumului de poezii Scara la cer, de Carolina Ilica.

Volumul de poezii crestine Scara la cer, aparut în urma cu 15 ani, cu un Cuvant inainte semnat de Prefericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Romane, si cu ilustratii dupa miniaturile lui Picu Patrut, este reeditat acum (în editie adaugita si cu o Prefata apartinand lui Romulus Vulcanescu) de Muzeul National al Taranului Roman, cu ocazia comemorarii celor 140 de ani de la plecarea din lume a ultimului mare miniaturist european si compozitor Picu Patrut.

Citeste si:  IN URMA ACULUI. ROMANII DE PESTE BUG

Carolina Ilica, autoarea Scarii la cer a publicat pana acum 30 de carti de poezie, 1 volum de eseuri despre mari poeti ai lumii, 1 studiu comparat despre folclorul romanesc si peste 90 de volume de traduceri (de la texte ale Egiptului antic pana la premiati Nobel pentru Literatura). Selectii din poezia sa au aparut în numeroase antologii romane si straine, iar 26 de volume i-au fost traduse în 27 de limbi si publicate la edituri de prestigiu de pe patru continente; 34 de premii (din care peste jumatate internationale), 75 de participari la congrese, targuri de carte, festivaluri internationale de Poezie (din R. Macedonia, Franta, Columbia, Italia, Tunisia, Federatia Rusa, Turcia, Bulgaria, Serbia, Spania, Israel, Grecia, Irak etc.). Aceasta noua editie mai cuprinde, într-o selectie de fragmente critice, „oglinda” receptarii poeziei Carolinei Ilica pe mai multe meridiane.

Citeste si:  Brico Contest – o nouă idee originală, marca NexT

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.