Lavinia Pintea ramane cu apartamentul, masina si o parte din veniturile actorului Adrian Pintea

Judecătoria Sectorului 2 a decis, miercuri, ca Lavinia Pintea să rămână cu apartamentul şi maşina deţinute în timpul căsătoriei cu regretatul actor, urmând ca veniturile să fie împărţite, pe cote, între soţia lui Adrian Pintea, tatăl şi sora acestuia.

Astfel, magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au admis, în parte, atât cererea soţiei lui Adrian Pintea, cât şi solicitările sorei şi tatălui acestuia, în procesul în care s-au judecat pentru averea actorului decedat.

Instanţa a hotărât că imobilul disputat este bun propriu al Laviniei Pintea şi nu poate face parte din masa succesorală. În ceea ce priveşte banii şi veniturile obţinute din drepturile de autor asupra operei lui Adrian Pintea, magistraţii au hotărât ca 2/6 din aceste sume să revină soţiei actorului, 1/6 tatălui, iar 3/6 sorei lui Adrian Pintea.

Instanţa a respins, însă, acţiunea lui Ion Constantin Pintea, fratele actorului, deoarece a fost introdusă în afara termenului, împotriva unei persoane care nu avea calitate procesuală.

Citeste si:  FASHION. ART. FLOWERS

Decizia instanţei nu este definitivă.

SoÅ£ia actorului a susÅ£inut, pe parcursul procesului, că vrea doar o parte din bunurile dobândite în comun cu soÅ£ul ei în timpul căsniciei ÅŸi că a fost acuzată, pe nedrept, că a publicat operele lui Adrian Pintea. „Mi-am permis să public un volum cu poezii ÅŸi scrisori de dragoste dedicate de soÅ£ul meu mie. Toate textele aveau scris pe ele numele meu, deci erau ale mele. Erau texte scrise de soÅ£ul meu pentru mine”, a declarat, pentru NewsIn, Lavinia Pintea.

Lavinia Pintea a depus acţiunea la Judecătoria Sectorului 2 în data 25 ianuarie 2008. Soţia actorului a cerut în instanţă jumătate din bunurile dobândite în timpul căsătoriei, respectiv aproximativ 90.000 de lei, reprezentând depozite bancare, şi jumătate din drepturile patrimoniale de autor.

Citeste si:  Organizarea sarcinilor de serviciu

De asemenea, ea a solicitat instanţei să stabilească partea pe care trebuie fiecare dintre moştenitor să o primească, inclusiv în ceea ce priveşte autoturismul în valoare de 26.000 lei. În plus, soţia artistului vrea ca magistraţii să constate şi faptul că apartamentul în care a locuit împreună cu soţul său este un bun personal cumpărat cu bani primiţi cu titlu de donaţie de la tatăl său, adică nu trebuie luat în calcul la proces.

În acţiunea depusă în instanţă, Lavinia Pintea a susţinut că a apelat la magistraţi, deoarece nu s-a înţeles pe cale amiabilă la notariat cu tatăl şi sora actorului, familia Pintea solicitând cea mai mare parte din bunurile de uz personal ale fostului actor.

„Neîntrezărind nicio posibilitate amiabilă de a cădea de acord asupra aspectelor puse în discuÅ£ie, ne vedem nevoiÅ£i să ne adresăm instanÅ£ei, deÅŸi nu am avut nicio clipă această intenÅ£ie, în special pentru a nu afecta în niciun fel imaginea ÅŸi memoria omului Adrian Pintea”, a declarat Lavinia Pintea în acÅ£iunea depusă pe rolul Judecătoriei Sectorului 2.

Citeste si:  Cum sa ai mai multa incredere in tine?

George Pintea şi Rodica Austin, tatăl şi sora lui Adrian Pintea, au cerut toate sumele de bani deţinute de cei doi soţi în bancă, jumătate din cele două autoturisme, jumătate din valoarea apartamentului şi toate drepturile de autor ale actorului.

De asemenea, tatăl şi sora artistului au solicitat instanţei constatarea nulităţii absolute a donaţiei făcute de tatăl Laviniei Pintea pentru cumpărarea apartamentului în care locuiau soţii Pintea.

Actorul Adrian Pintea a încetat din viaţă la vârsta de 53 de ani, pe 8 iunie 2007, la Spitalul Fundeni, suferind de ciroză.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.