Le esti simpatica persoanelor cu care lucrezi?

Fara discutie crezi despre tine, asa cum o facem toate, ca esti o persoana draguta si dezinvolta, deschisa si amabila, voluntara si placuta oricui si nu concepi sa te gandesti la tine ca fiind vazuta altfel. Viata profesionala ofera insa suprize la tot pasul, iar probabilitatea ca tu insati sa fii barfita, pe alocuri antipatizata chiar de colegii tai nu este chiar exclusa din start. Hai sa iti dau cateva repere pe care mi le-au dezvaluit si mie candidate sau colege de-a lungul timpului, legate de cum ne putem autoanaliza in aceasta privinta.

– Iesi la o tigara si toata conversatia de dinainte a colegilor tai se opreste brusc. Tot grupul se imprastie imediat ce ti-ai facut aparitia.

– Dai intotdeauna informatii obscure sau subliniezi detalii inutile si enervante pentru colegii tai.

Citeste si:  Horoscopul lunii noiembrie

– Te contrazici in legatura cu aproape orice si ti se atrage atentia frecvent asupra acestu lucru, dar totusi nu te poti abtine sa nu demonstrezi cat esti de stapana pe absolut orice subiect.

– Iti iei pauze de tigara foarte dese si mai ales motivezi frecvent neparticiparea la actiunile echipei prin faptul ca trebuie sa mergi la o tigara.

– Iei mai toate sarcinile noi asupra ta atunci cand le distribuie seful, iar pe parcurs le delegi colegilor tai. Tot in legatura cu seful… ai grija sa stai peste program intotdeauna atunci cand sta si seful tau.

– Esti persoana potrivita cand vine vorba de completarea informatiilor legate de oricine din companie. Stii tot despre oricine, iar secretele ce intamplator ajung la tine devin dintr-o data proprietate publica.

Citeste si:  Cariera de vis

– Vorbesti continuu despre problemele tale personale, despre copilul tau si bolile lui frecvente de piele, iubitul tau si motivele evidente pe care le ai sa il banuiesti ca te inseala, mama ta si certurile legate de mosteniri de familie.

– Esti mai dezordonata decat toti barbatii din birou la un loc si privesti si cu o nonsalanta enervanta acest aspect atunci cand ti se atrage atentia.

– Iti urmezi seful in mod constant, razi numai la glumele lui si il numesti in cele mai multe conversatii. Pe scurt, esti o lingusitoare.

Daca te recunosti in cel putin unul dintre aceste scenarii, atunci trebuie sa fii atenta: este momentul sa-ti schimbi stilul. Bineinteles ca nu vei reusi niciodata sa fii pe placul tuturor, dar relatiile sanatoase de serviciu sunt absolut necesare pentru a-ti duce la indeplinire obligatiile si pentru a avansa pe viitor in cadrul companiei. Asa ca, renunta la aceste obiceiuri enervante si asigura-te ca-ti vei castiga cativa prieteni cat mai repede.

Citeste si:  Holograf

Daca nu te recunosti in niciuna din aceste situatii mai fa un efort si pune-te in locul oricaruia dintre colegii tai, apropiati sau nu si analizeaza-te. Poate ca paleta de posibilitati prezentata aici nu este destul de larga cat sa cuprinda si micile tale imperfectiuni, dar loc de mai bine exista intotdeauna. Garantat!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.