Lectia de autoaparare

Please select a featured image for your post

Ce bine ar fi sa traim intr-o lume utopica in care raufacatorii nu ataca femeile sau in genera tintele usoare, in care e safe sa iesim la plimbare noaptea sub clar de luna fara teama de a fi agresate, in care nu ai teama de a intra pe alei mai putin luminate sau in scari de bloc fara interfon. Din pacate insa, femeile sunt tinte vulnerabile pentru tot felul de netrebnici.

Cand si de ce se intampla? Am fi tentati sa credem ca numai noaptea se intampla furturile si agresiunile, insa e gresit. Ideea e ca in general furturile se intampla fie acolo unde e mai putina lume, pentru ca agresorul sa poata disparea rapid, fara prea multi martori, fie acolo unde eglomeratie este foarte mare, hotul este discret si se pierde in multime. Tintele principale sunt femeile care sunt singure, par distrate, neatente sau neajutorate. Ce se poate intampla? De obicei se vizeaza poseta, portofelul, telefonul mobil, mp3 playerul, lantul de aur, accesorii scumpe sau in cel mai rau caz este vizata chiar integritatea persoanei.

Citeste si:  Annie, din 26 decembrie in cinematografele din Romania
De ce e necesara autoapararea? Pentru ca de cele mai multe ori nu exista martori ai inceidentului care sa ne poata ajuta si chiar si atunci cand sunt, se feresc sa intervina, fie din teama, fie pur si simplu din ignoranta. Ne luptam singure cu agresorii si in final ramanem si agreate si fara poseta. Politia reactioneaza de prea putine ori, explicatia generica fiind „puteti depune plangere dar hotii rareori sunt prinsi”. Pentru politie, telefonul tau mobil sau geanta ta sunt considerate prejudicii minore si deci nu merita efortul de a depune plangere. Asa ca, legea junglei si instinctul de supravieturire ne invata ca noi femeile suntem destul de puternic pentru a ne apara singure! Si mai mult, atunci cand reactionam in fata infractorului avem toate sansele sa il punem pe fuga in primul rand pentru ca nu se astepta din partea noastra sa avem vreo reactie.Ce folosim pentru autoaparare? Tom si Jerry ar folosi o tigaie, insa tu, femeia moderna ai la dispozitie instrumente mult mai sofisticate, cum ar fi sprayul paralizant, care e foarte eficient atunci cand este folosit corect. Exista diverse tipuri de spray paralizant si diferenta este facuta de modalitatea de dispersie a gazului si raza de actiune. Foarte raspandite sunt sprayurile lacrimogene NATO, care actioneaza pe o raza de 1,5 m, sub forma de cerc. Alte astfel de sprayuri au raza de actiunea mai mica, deci trebuiesc pulverizate de la distante mici, altele nu ar trebui foosite sub o distanta de 3 m de agresor. Atentie insa, cititi foarte bine instructiunile sprayului lacrimogen si nu il utilizati niciodata in spatii inchise.

Citeste si:  Horoscopul lunii aprilie
Aparatul cu socuri electrice. Da, acesta ste aparatul pe care il folosesc politistii americani in filme si nu numai pentru a imobiliza infractorii si este foarte eficient pentru ca „scutura” agresorul cu 200.000 – 1.500.000 V, suficient cat sa il opreasca din entativa de furt sau agresiune. Socul electric se transmite si prin haine, iar daca socul este suficient de puternic si este mentinut mai mult de 2 secunde, produce o paralizie partiala a musculaturii, astfel ca aveti timpul necesar pentru a fugi de langa infractor si a chema ajutoare.

Citeste si:  Idei de afaceri pentru femei
Cand infractorul este patruped. Tot mai des se intalneste si situatia asta: caini scapai de sub conrol agreseaza copii sau adulti si este foarte greu ca victima sa fie scoasa din coltii lui puternici. Solutia este tot un spray, de data aceasta pe baza de piper, care are raza de actiune si gradul de dispersie foarte mare, asfel incat nu trebuie sa va apropiati excesiv de animal. O alta solutie pentru alungarea patrupedelor agresive sunt aparatele cu ultrasunete, pe care le gasiti in magazinele specializate.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.