Licitatie Tonitza

Casa de Licitatie Ara Art Collection isi incepe activitatea in data de 23 septembrie, ora 19, la Casa Monteoru din Calea Victoriei, nr. 115, cu licitatia de autor NICOLAE TONITZA. Cele 74 de lucrari ce urmeaza a fi licitate, incorporeaza 111 desene, schite si studii inedite provenite din Colectia Catrina Tonitza, fiica marelui artist.

Citeste si:  Horoscopul Lunii Aprilie 2018

Autenticitatea si starea de conservare a lucrarilor, prezentate pentru prima data publicului larg, este garantata de expertul Ariadna Zec, drd. in istoria artelor (sec. XVIII-XIX), Prof. Univ. la Catedra de istoria si teoria arhitecturii, cu o constanta preocupare pentru starea patrimoniului cultural national.

Lucrarile acopera temele majore abordate de Tonitza: portretul si autoportretul maestrului fara atelier, saracia si deznadejdea prizonieratului in Primul Razboi Mondial, inocenta si melancolia chipurilor de copii, florile, peisajele si naturile statice, lumina si exotismul Dobrogei, senzualitatea nudului.

Citeste si:  Jessica Alba s-a casatorit in secret

Vizionarea se poate face marti, 21 septembrie intre orele 13-19, miercuri, 22 septembrie si joi, 23 septembrie intre orele 10-19, in cadrul expozitiei ce precede evenimentul. Detalii pe www.araart.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.