Lista castigatorilor TIFF

Trofeul Transilvania in valoare de 10.000 de euro – Poveste anodina / Mundane History (R. Anocha Suwichakornpong, Tailanda, 2009)

Premiul pentru cea mai buna regie in valoare de 5000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman – Calin Peter Netzer (Medalia de onoare, Romania-Germania, 2009)

Premiul Special al Juriului, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman – Last Conversation/ Ultima conversatie (R. Noud Heerkens, Olanda, 2009)

Premiul pentru Cea mai buna Interpretare, oferit de Vitrina Advertising – ex-aequo Ozana Oancea (Felicia, inainte de toate) si Victor Rebengiuc (Medalia de onoare)

Premiul pentru Cel mai bun scenario, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Evenimentul Zilei – Razvan Radulescu si Melissa de Raaf pentru scenariul Felicia, inainte de toate

Citeste si:  Cine o imbraca pe Miss Universe in Marea Finala din Bahamas?

Premiul pentru Cea mai buna Imagine, oferit de Kodak Cinelabs Romania – Magnus Nordenhof Jønck, pentru imaginea filmului R (R. Michael Noer, Tobias Lindholm, Danemarca, 2009)

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Asociatiei Presei Straine de Film – Navidad / In ziua de Craciun (R. Sebastian Lelio, Chile-Franta, 2009)

Premiul Publicului, oferit de Mastercard – Gordos / Grasii (R. Daniel Sanchez Arevalo Spania, 2009)

Premiul de Excelenta, oferit de Mercedes-Benz – Liviu Ciulei

Premiul pentru Intreaga Cariera, oferit de Banca Transilvania – Dorina Lazar

Premiul pentru Intreaga Cariera oferit unei personalitati din cinematografia europeana – Wim Wenders

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea lungmetraj, in valoare de 2.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman – Eu cand vreau sa fluier, fluier (R. Florin Serban)

Citeste si:  Mariah Carey, Michael Bolton si Sarah Brightman, in topul celor mai proaste albume de Craciun

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea scurtmetraj, in valoare de 1500 de euro, oferit de Mediafax – Colivia (R. Adrian Sitaru)

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru debut, oferit de URSUS – Ozana Oancea (pentru rolul din Felicia, inainte de toate)

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj din sectiunea Umbre – Les bessones del Carrer de Ponent/ Gemenele de pe strada Apusului(R. Marc Riba, Anna Solanas, Spania, 2010)

Premiul Let’s Go Digital!, pentru cel mai bun film realizat in cadrul LGD!, oferit de UPC – Trei cartoane, realizat de: Alexandru Cristian Savescu, Diana Ciobanu, Eduard Parvu

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lungmetraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF – Lucian Tion pentru scenariul Ronaldo si Iuliana

Citeste si:  Se fura si morti

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurtmetraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF – Veronica Niculescu pentru scenariul Curierul

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF – Pavel Cuzuioc pentru scenariul Doina groparilor

Premiul cititorilor Adevarul de Seara, editia de Cluj-Napoca, pentru cel mai bun film romanesc, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Cotidianul Adevarul de Seara – Marti, dupa Craciun (R. Radu Muntean)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.