Lista completa a castigatorilor premiilor Globurile de Aur 2016

The Revenant este marele castigator al celei de-a 73-a editii a Globurilor de Aur. Filmul lui Inarritu a plecat acasa cu trei premii: cel mai bun film-drama, cel mai bun regizor si cel mai bun actor in rol principal. The Martian, pelicula lui Ridley Scott, a plecat si el cu premiul pentru cea mai buna comedie/musical sic el mai bun actor in rol principal intr-o comedie/drama. Mr. Robot si Mozart in th Jungle au obtinut trofeele pentru cea mai buna drama tv si, respectiv, comedie tv. Ceremonia a fost gazduita de Ricky Gervais.

Lista completa a castigatorilor

Cel mai bun film-drama: The Revenant
Alti nominalizati: Carol, Mad Max: Fury Road, Room, Spotlight.
Cel mai bun film musical sau comedie:The Martian
Alti nominalizati: The Big Short, Joy, Spy, Trainwreck.

Cea mai buna actrita in rol principal intr-un film drama: Brie Larson pentru rolul din Room
Alte nominalizate: Cate Blanchett pentru rolul din Carol, Rooney Mara pentru rolul din Carol, Saoirse Ronan pentru rolul dinBrooklyn, Alicia Vikander pentru rolul din The Danish Girl.

Cea mai buna actrita in rol principal intr-un film de comedies au musical: Jennifer Lawrence pentru rolul din Joy.
Alte nominalizate: Melissa McCarthy pentru rolul din Spy, Amy Schumer pentru rolul din Trainwreck, Maggie Smith pentru rolul din The Lady in the Van, Lily Tomlin pentru rolul din Grandma.

Cel mai bun actor in rol principal intr-un film drama: Leonardo DiCaprio pentru rolul din The Revenant.
Alti nominalizati: Bryan Cranston pentru rolul din Trumbo, Michael Fassbender pentru rolul din Steve Jobs, Eddie Redmayne pentru rolul din The Danish Girl si Will Smith pentru rolul din Concussion.

Cel mai bun actor in rol principal intr-un film de comedie sau musical: Matt Damon pentru rolul din The Martian.
Alti nominalizati: Christian Bale pentru rolul din The Big Short, Steve Carell pentru rolul din The Big Short, Al Pacino pentru rolul din Danny Collins, Mark Ruffalo pentru rolul din Infinetely Polar Bear.
Cel mai bun serial de televiziune – drama : Mr. Robot
Alte nominalizate: Empire, Game of Thrones, Narcos, Outlander.

Citeste si:  Gura Portitei: unde Dunarea intalneste marea

Cel mai bun serial tv – comedie: Mozart in the Jungle.
Alte nominalizate: Casual, Orange Is the New Black, Silicon Valley, Transparent, Veep.

Cea mai buna actrita intr-un serial tv – musical sau comedie: Rachel Bloom pentru rolul din Crazy Ex-Girlfriend.
Alte nominalizate: Jamie Lee Curtis pentru rolul din Scream Queens, Julia Louis-Dreyfus pentru rolul din Veep, Gina Rodriguez pentru rolul din Jane the Virgin, Lily Tomlin pentru rolul din Grace and Frankie

Cea mai buna actrita intr-un rol intr-un serial tv – drama: Taraji P. Henson pentru rolul din Empire.
Alte nominalizate: Caitriona Balfe pentru rolul din Outlander, Viola Davis pentru rolul din How to get away with murder, Eva Green pentru rolul din Penny Dreadful, Robin Wright pentru rolul din House of Cards.

Cel mai bun actor intr-un rol principal intr-un serial tv – drama: Jon Hamm pentru rolul din Mad Men.
Alti nominalizati: Rami Malek pentru rolul din Mr. Robot, Wagner Moura pentru rolul din Narcos, Bob Odenkirk pentru rolul din Better Call Saul, Live Schreiber pentru rolul din Ray Donovan.

Cel mai bun actor intr-un serial tv – musical sau comedie: Gael Garcia Bernal pentru rolul din Mozart in the Jungle.
Alti nominalizati: Aziz Ansari pentru rolul din Master of None, Rob Lowe pentru rolul din The Grinder, Patrick Stewart pentru rolul din Blunt Tall, Jeffrey Tambor pentru rolul din Transparent.

Citeste si:  Experiment Insemne si crestaturi

Cea mai buna actrita in rol secundar: Kate Winslet pentru rolul din Steve Jobs.
Alte nominalizate: Jane Fonda pentru rolul din Youth, Jennifer Jason Leigh pentru rolul din The Hateful Eight, Helen Mirren pentru rolul din Trumbo, Alicia Vikander pentru rolul din Ex Machina.

Cel mai bun actor intr-un rol secundar: Sylvester Stallone pentru rolul din Creed.
Alti nominalizati: Paul Dano pentru rolul din Love&Mercy, Idris Elba pentru rolul din Beasts of No Nation, Mark Rylance pentru rolul din Bridge of Spies, Michael Shannon pentru rolul din 99 Homes.

Cea mai buna miniserie sau film tv: Wolf Hall.
Alte nominalizate: American Crime, American Horror Story: Hotel, Fargo, Flesh&Bone.

Cea mai buna actrita intr-o miniseries sau film pentru televiziune: Lady Gaga pentru rolul din American Horror Story: Hotel.
Alte nominalizate: Kirsten Dunst pentru rolul dinFargo, Sarah Hay pentru rolul din Flesh&Bone, Felicity Huffman pentru rolul din American Crime, Queen Latifah pentru rolul din Bessie.

Cel mai bun actor intr-o miniserie sau film pentru televiziune: Oscar Isaac pentru rolul din Show Me a Hero.
Alti nominalizati: Idris Elba pentru rolul din Luther, David Oyelowo pentru rolul din Nightingale, Mark Rylance pentru rolul din Wolf Hall, Patrick Wilson pentru rolul din Fargo.

Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un serial, miniserie sau film pentru televiziune: Maura Tierney pentru rolul din The Affair.
Alte nominalizate: Uzo Aduba pentru rolul din Orange Is the New Black, Joanne Froggatt pentru rolul din Downton Abbey, Regina King pentru rolul din American Crime, Judith Light pentru rolul din Transparent.

Citeste si:  Caracteristicile unui lider autentic

Cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial, miniserie sau film pentru televiziune: Christian Slater pentru rolul din Mr. Robot.
Alti nominalizati: Alan Cumming pentru rolul dinGood Wife, Damian Lewis pentru rolul din Wolf Hall, Ben Mendelsohn pentru rolul din Bloodline, Tobias Menzies pentru rolul din Outlander.

Cel mai bun film de animatie: Inside Out.
Alte nominalizate: Anomalisa, The Good Dinosaur, The Peanuts Movie, Shaun The Sheep Movie.

Cel mai bun scenariu: Aaron Sorkin pentru Steve Jobs.
Alti nominalizati: Emma Donoghue pentru Room, Tom McCarthy si Josh Singer pentru Spotlight, Charles Randolph si Adam McKay pentru The Big Short, Quentin Tarantino pentru The Hateful Eight.

Cel mai bun cantec original: Writing on the Wall din Spectre. Muzica si versuri: Sam Smith si Jimmy Napes.
Alte nominalizate: Love me like you do din Fifty Shades of Grey. Muzica si versuri: Max Martin, Savan Kotecha, Ali Payami si Ilya Salmanzadeh. One Kind of Love din Love&Mercy. Muzica si versuri: Brian Wilson si Scott Bennett. See You Again din Furious 7. Muzica si versuri: Justin Franks, Andrew Cedar, Charlie Puth si Cameron Thomaz. Simple Song#3 din Youth. Muzica si versuri: David Lang.

Cel mai bun film strain: Son of Saul (Ungaria).
Alte nominalizate: The Brand New Testament (Apres le Deluge – Belgia, Franta, Luxemburg), The Club (Fabula, Chile), The Fencer (Finlanda, Germania, Estonia), Mustang (Franta).

Cel mai bun soundtrack original: Ennio Morricone pentru The Hateful Eight.
Alti nominalizati: Carter Burwell pentru Carol, Alexandre Desplat pentru The Danish Girl, Daniel Pemberton si Ryuichi Sakamoto pentru Steve Jobs, Alva Noto pentru The Revenant.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.