Lista nominalizarilor la Oscar 2013

Azi au fost anuntate nominalizarile la premiile Oscar 2013. Din pacate, filmul lui Cristian Mungiu (pe care vi-l recomand din toata inima), Dupa dealuri, ajuns pe lista de 9 filme la categoria celor mai bune productii straine, nu a reusit sa treaca in cea care cuprinde 5 filme. Nominalizatii, anuntati de actorii Seth McFarlane si Emma Stone, sunt urmatorii:

Cel mai bun film: Amour, Argo, Beasts of the Southern Wild, Django Unchained, Les Miserables, Lincoln, Life of Pi, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty.

Cea mai buna actrita in rol principal: Jessica Chastain in Zero Dark Thirty, Jennifer Lawrence in Silver Linings Playbook, Emmnuelle Riva in Amour, Quvenzhane Wallis in Beasts of the Southern Wild si Naomi Watts in The Impossible.

Cel mai bun actor in rol principal: Daniel Day Lewis in Lincoln, Bradley Cooper in Silver Linings Playbook, Hugh Jackman in Les Miserables, Joaquin Pheonix in The Master si Denzel Washington in Flight.

Citeste si:  PoGo imprimanta foto portabila

Cel mai bun regizor: Michael Haneke pentru Amour, Ang Lee pentru Life of Pi, David O’Russell pentru Silver Linings Playbook, Steven Spielberg pentru Lincoln si Benh Zeitlin pentru Beasts of the Southern Wild.

Cel mai bun actor in rol secundar: Alan Parkin in Argo, Robert de Niro in Silver Linings Playbook, Tommy Lee Jones in Lincoln, Christoph Waltz in Django Unchained si Philip Seymour Hoffman in The Master.

Cea mai buna actrita in rol secundar: Amy Adams in The Master, Sally Field in Lincoln, Anne Hathaway in Les Miserables, Helen Hunt in The SessionsJacki Weaver in Silver Linings Playbook.
Cel mai bun film strain: Amour, No, War Witch, A Royal Affair si Kon Tiki.

Cel mai bun scenariu original: Zero Dark Thirty, Django Unchained, Moonrise Kingdom, Amour si Flight.

Cel mai bun scenariu adaptat: Lincoln, Silver Linings Playbook, Argo, Life of Pi si Beasts of the Southern Wild.

Citeste si:  Fetele de la Apaca nu-l mai iubesc pe Roman

Cel mai bun film de animatie: Frankenweenie, The Pirates! Band of Misfits, Wreck-It Ralph, Paranorman, Brave.

Cele mai bune efecte vizuale: Life of Pi, The Hobbit: An Unexpected Journey, The Avengers, Prometheus si Snow White and the Huntsman.

Cea mai buna imagine: Skyfall, Anna Karenina, Django Unchained, Life of Pi si Lincoln.

Cele mai bune costume: Anna Karenina, Les Miserables, Lincoln, Mirror Mirror si Snow White and the Huntsman.

Cel mai bun documentar: Searching for Sugar Man, How to Survive a Plague, The Gatekeepers, 5 Broken Cameras si The Invisible War.

Cel mai bun documentar de scurt-metraj: Open Heart, Inocente, Redemption, Kings Point, Mondays at Racine si Snow White and the Huntsman.

Cel mai bun montaj: Lincoln, Silver Linings Playbook, , Argo si Zero Dark Thirty.

Cel mai bun machiaj: Hitchcock, si Les Miserables.

Citeste si:  Prima doamna pe coperta Vogue

Cea mai buna muzica originala: Anna Karenina, Argo, Life of Pi, Lincoln si Skyfall.

Cea mai buna piesa muzicala originala: Before My Time din Chasing Ice, Everybody Needs A Best Friend din Ted, Pi’s Lullaby din Life of Pi, Skyfall din Skyfall si Suddenly din Les Misérables.

Cel mai bun scurt-metraj de animatie: Adam and Dog, Fresh Guacamole, Head over Heels, Maggie Simpson in ‘The Longest Daycare’ si Paperman.

Cel mai bun scurt-metraj: Asad, Buzkashi Boys, Curfew, Death of a Shadow (Dood van een Schaduw) si Henry.

In concluzie, drama Lincoln domina nominalizarile, numarand 12, dar nici Life of Pi sau Silver Linings Playbook nu stau rau. Desi anul acesta, ceremonia se va desfasura sub emblema Bond, anul acesta industria celebrand 50 de ani de la aparitia francizei Bond, Skyfall nu a reusit sa obtina nicio nominalizare la categoriile importante.


Un comentariu
  1. Din categoria \”Cel mai bun film strain\”, n-am vazut decat \”A Royal Affair\”. E interesant, merita vazut.

    Abia astept insa in cinematografe filmul lui Haneke, Amour.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.