Little Richard, autorul hitului „Tutii Frutti”, va concerta la Sala Palatului din Bucuresti

Celebrul cântăreÅ£ de rock and roll, Little Richard, autorul hitului „Tutti Frutti”, devenit celebru prin refrenul „A-wop-bom-aloo-mop-a-lop-bam-boom” va concerta la Sala Palatului din BucureÅŸti pe 9 noiembrie 2008, informează organizatorii, compania Events.

Cu numele său adevărat Richard Wayne Penniman, cântăreÅ£ul american, născut în 1932, este unul dintre primii reprezentanÅ£i ai curentului rock and roll. Elvis Presley l-a numit „cel mai mare artist”.

Citeste si:  Ce spune noul Cod Civil despre succesiune si mostenitori

„The True King Of Rock’n’Roll” a ajuns la 75 de ani ÅŸi este principalul artist care a influenÅ£at trecerea de la rhythm & blues la rock and roll, la începutul anilor ’50. Little Richard a încântat generaÅ£ii cu melodii caprecum „Tutti Frutti”, „Lucille” sau „Long Tall Sally”.

Richard Wayne Penniman este unul dintre pionierii curentului rock and roll. Ca orice american de culoare, a crescut cântând gospel ÅŸi blues. „Tutti Frutti”, primul său hit, a fost înregistrat la începutul anilor în 1955, iar refrenul „A-wop-bom-aloo-mop-a-lop-bam-boom” a ajuns cunoscut de toate generaÅ£iile din întreaga lume.

Citeste si:  Lansare de carte: Fado si Noua de Andrzej Stasiuk, Editura RAO, 2010

ÃŽntr-un top 100 realizat în 2007 de revista muzicală britanică „Mojo”, melodia „Tutti Frutti” se regăseÅŸte printre primele zece melodii care au schimbat lumea. Este urmată de piesele: „I Want to Hold Your Hand” de la Beatles, „Heartbreak Hotel” a lui Elvis Preseley, „The Freewheelin’ Bob Dylan” a lui Bob Dylan ÅŸi „Autobahn” de la Kraftwerk.

Citeste si:  Ce-ti ofera compania

Preţul biletelor pentru concert variază în funcţie de categorie, de la 75 la 175 de lei. Doritorii pot fi achiziţiona biletele prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta din Bucureşti şi din întreaga ţară.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.