Londra un oras unic

Please select a featured image for your post

Londra este capitala Angliei si a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar , cultural si artistic al Regatului Unit, si unul din cele mai importante orase ale lumii. In Londra se gasesc sediile a numeroase institutii si corporatii de importanta globala, multe cladiri importante: palate, muzee, teatre, sali de concerte, aeroporturi, statii de cale ferata si numeroase ambasade si consulate. Londra este divizata in: City of London „Cetatea Londrei” este centrul istoric al orasului, si in acelasi timp cel mai important cartier financiar al Regatului Unit si West End („Capul de vest” – al vechiului oras) este districtul comercial . Piata Trafalgar este cel mai important obiectiv. Oxford Street este una dintre cele mai cunoscute strazi pentru cumparaturi, pe care se gasesc numeroase supermagazine celebre (Selfridges, John Lewis, Marks and Spencer). Alta strada cunoscuta este Tottenham Court Road, pentru magazine de electronice, calculatoare si instrumente musicale. La sud de capatul estic al Oxford Street se gaseste Soho, cartierul boem al Londrei, cu nenumarate cafenele, pub-uri, cluburi. City-ul si West End formeaza centrul Londrei („Central London”). In vestul Londrei se gasesc cartiere rezidentiale de lux, cum ar fi Notting Hill, Kensington, Chelsea, parcuri precum Richmond (cel mai mare din Londra), precum si arene sportive ca Twickenham, stadionul de acasa al echipei nationale engleze de rugby. In White City se gaseste cartierul general al BBC, iar mult mai spre vest, in burgul Hillingdon, se afla aeroportul Heathrow. Sudul Londrei gazduieste districte variate, precum Wimbledon, cu parcul si arenele de tenis pe care se organizeaza Turneul de tenis de la Wimbledon, dar si Brixton, Peckham si Camberwell, unde locuiesc comunitati importante de afro-americani.

Citeste si:  Festivalul de arte "Florian Pitis"
La extremitatea estica, pe malul Tamisei, se gaseste Greenwich, unde se afla parcul cu acelasi nume si Observatorul Regal din Greenwich, care marcheaza meridianul zero al lumii.
Nordul orasului este o regiune mai deluroasa, multe din coline ofera vederi excelente ale orasului. Suburbii celebre sunt Islington, gazda a clubului de fotbal Arsenal FC, Highgate, Camden, Hampstead, Tottenham, Harringay.
Citeste si:  Dispozitiv de monitorizare a copiilor, disponibil de anul acesta in Marea Britanie si SUA
Londra este un centru international al artelor, muzicii, muzeelor, gazduieste cinci orchestre simfonice: London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Philharmonia si BBC Symphony Orchestra. Londra gazduieste carnavaluri si parade celebre, cum ar fi Carnavalul din Notting Hill, sau paradele de Sfintul Patrick (17 martie) sau Sfintul Gheorghe (23 aprilie).
Citeste si:  Pinguini zburatori si alte farse celebre de 1 Aprilie
Londra gazduieste nu mai putin de 240 de muzee. Cele mai cunoscute sint British Museum (antichitati din toata lumea), Victoria and Albert Museum , Imperial War Museum, precum si Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de stiinta, ambele din Kensington, sau Muzeul Londrei. Principalele universitati ale Londrei sunt:Imperial College, King’s College, University College London si London School of Economics.Universitatea Londrei este o federatie de peste 50 de colegii si institute cu un larg grad de autonomie, impreuna acestea numara peste 100 000 de studenti. Se spune ca, atunci cand cineva este obosit de Londra, este obosit de viata, dar cu siguranta aceata oboseala nu o veti intalni.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.