Lou Ye va concura la Cannes, desi guvernul Chinei i-a interzis sa regizeze filme pana in 2011

Regizorul chinez Lou Ye, care are, până în 2011, o interdicÅ£ie de a produce filme din partea guvernului chinez, riscă o nouă sancÅ£iune deoarece va prezenta un film despre homosexuali la secÅ£iunea Palme d’Or a Festivalului de Film de la Cannes, informează BBC.

Controversatul regizor sfidează, astfel, o interdicÅ£ie din 2006 a guvernului chinez, prin prezentarea în premieră a noului său film, „Spring Fever”, la Festivalul de Film de la Cannes. Regizorul, în vârstă de 44 de ani, a primit interdicÅ£ia în urmă cu trei ani, pentru că a participat la aceeaÅŸi secÅ£iune a festivalului de la Cannes cu filmul „Summer Palace”, fără a avea permisiunea guvernului chinez.

Citeste si:  Insula Socotra, o calatorie in timp

„Spring Fever”, o poveste despre dragoste ÅŸi homosexuali, este unul dintre cele 20 de filme care concurează la Cannes pentru trofeul Palme d’Or. Filmul a fost realizat în secret în China, timp de doi ani, cu o cameră de mână ÅŸi cinci actori în distribuÅ£ie. „Spring Fever” prezintă povestea încercării unei soÅ£ii de a spiona relaÅ£ia soÅ£ului său cu un alt bărbat ÅŸi ar putea deveni cel mai controversat film din China de până acum, deoarece prezintă un subiect tabu în această Å£ară.

Citeste si:  Dans si vis

Producătoarea filmului, Nai An, care este ÅŸi ea vizată de interdicÅ£ia de cinci ani, se teme că noul film le-ar putea provoca ÅŸi mai multe probleme decât primul. „Dar tot ceea ce ne dorim este să facem filme, ÅŸi nu să creem probleme”, a adăugat ea.

Unul dintre actorii din „Spring Fever”, Chen Sicheng, ÅŸi-a făcut publică, la rândul său, temerea că va avea probleme în China din cauza implicării sale în acest proiect, însă consideră că Ye a fost, prin ceea ce a făcut, „un pionier curajos”.

Citeste si:  Kate Moss se marita

„Summer Palace”, a cărui acÅ£iune se petrecea în 1989, în timpul protestelor pro-democrate din piaÅ£a Tiananmen, a fost interzis în China.

„Spring Fever” reprezintă a treia încercare a regizorului chinez de a câştiga Palm d’Or ÅŸi concurează anul acesta pentru trofeu cu filme precum „Inglorious Basterds”, regizat de Quentin Tarantino, „Looking for Eric”, de Ken Loach, ÅŸi cu cele mai noi pelicule regizate de Pedro Almodovar ÅŸi Ang Lee.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.