Lumea modei a apreciat tinuta lui Michelle Obama de la ceremonia de investitura

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a ales pentru ceremonia de învestitură a soţului său o ţinută ce simbolizează optimismul, apreciată în lumea modei, relatează Reuters.

Ea a ales creaţii ale unor designeri americani pe care le-a asorat cu accesorii de serie, combinând practicul cu strălucirea.

Michelle Obama a purtat la ceremonia de depunere a jurământului o rochie de ocazie şi o haină galben-auriu, create de designerul născut în Cuba, Isabel Toledo, asortate cu o pereche de mănuşi de culoarea măslinei de la J. Crew şi pantofi Jimmy Choo.

La balurile organizate în cinstea cuplului prezidenÅ£ial, Michelle Obama a purtat o rochie cu un umăr gol, din ÅŸifon, creată de Jason Wu, un american născut în Taiwan, ale cărui rochii ajung ÅŸi la 6.000 de dolari. „Cât de bine arată soÅ£ia mea?”, a întrebat Barack Obama mulÅ£imea prezentă la primul din cele zece baluri la care cei doi au participat.

Fostă avocată, Michelle Obama, în vârstă de 45 de ani, a fost lăudată pentru stilul ei tineresc în care combină accesorii de serie cu haine ale unor creatori ca Mario Pinto şi Narciso Rodriguez. Fiicele soţilor Obama, Malia, în vârstă de zece ani, şi Sasha, de şapte ani, au purtat haine J. Crew la ceremonia de învestire.

Citeste si:  Un sfert din femei vor sa fie barbati

Ţinuta ei aurie de la depunerea jurământului a fost diferită de hainele roşii, albe sau albastre purtate, de obicei, de soţiile oamenilor politici. Galbenul este considerat în multe părţi ale lumii simbolul speranţei şi al optimismului.

Spre deosebire de soţia sa, Obama nu a fost lăudat pentru ţinuta sa, potrivit unui sondaj al revistei US Weekly, care arată că numai 44% dintre cititori s-au declarat încântaţi de costumul preşedintelui, faţă de 55% cărora nu le-a plăcut.

Creatoarea Toledo, în vârstă de 47 de ani, a declarat că rochia ÅŸi pardesiul pe care le-a creat pentru Michelle Obama au fost făcute din dantelă de lână din ElveÅ£ia ÅŸi mătase franÅ£uzească. „Pentru mine, galbenul reprezintă speranÅ£a”, a declarat designerul. „ÃŽmi transmite prospeÅ£ime. Am vrut să evidenÅ£iez optimismul, bucuria”, a adăugat Toledo.

Pe de altă parte, rochia de bal a lui Michelle a provocat reacÅ£ii mixte, revista de modă americană Women’s Wear Daily spunând că cei doi soÅ£i păreau a fi proaspăt căsătoriÅ£i. „Michelle Obama rescrie legile modei ÅŸi ilustrează modelul în care se transformă”, scrie Los Angeles Times.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce piatra iti face bine!

Prima Doamnă este deja considerată un ambasador al modei americane, fiind inclusă în topul primelor zece cei mai bine îmbrăcaţi oameni în 2007 şi 2008, studiu realizat de revista Vanity Fair. Michelle Obama a fost comparată în repetate rânduri cu Jacqueline Kennedy.

Isabel Toledo lucra atunci când a sunat-o soacra ei pentru a-i spune că viitoarea Primă Doamnă a ales-o să-i creeze Å£inuta pentru ziua învestiturii. „Nu ÅŸtiam dacă era hotărât (că o va purta – n.red.). Niciodată nu ÅŸtii, lucrurile se schimbă, vremea la fel. (…) Nu eram sigură, dar am simÅ£it că va purta acea Å£inută”, a declarat creatoarea.

Potrivit lui Toledo, Michelle Obama cumpără creaÅ£iile sale „probabil de 20 de ani” dintr-un magazin din Chicago, iar cele două s-au întâlnit la un eveniment de strângere de fonduri la New York, în urmă cu puÅ£ine luni. „Trebuie să spun că m-a cucerit. Este extraordinară, atât de deschisă, prietenoasă, te face să te simÅ£i bine”, a declarat creatoarea. „Asta am vrut să arăt în Å£inută, cât de deschisă este Prima Doamnă”, a adăugat ea.

Citeste si:  Cum faci fata concedierii

„Cred că s-a îndrăgostit de culoare. (…) Pentru mine, galbenul reprezintă speranţă”, a explicat creatoarea. „Nu este chiar galben, nici verde, este ceva între cele două. Este plin de soare. ÃŽmi transmite prospeÅ£ime”, a adăugat Isabel Toledo.

„Am ales dantela deoarece conÅ£ine mai multe culori ÅŸi aspecte, aÅŸadar reprezintă ce este America, cuprinde toate culorile din această Å£ară”, a explicat creatoarea. Potrivit lui Toledo, creaÅ£iile sale costă între 500 ÅŸi 10.000 de dolari, iar printre clienÅ£ii săi se numără ÅŸi Jennifer Lopez. Haina ÅŸi rochia purtate de Michelle Obama ar fi costat între 2.000 ÅŸi 3.000 de dolari.

Cea mai mare preocupare a lui Toledo când a creat Å£inuta pentru Michelle a fost frigul. De aceea a folosit ÅŸi lână, mătase ÅŸi mai multe straturi de mătase ÅŸi caÅŸmir. „Cu toÅ£ii eram preocupaÅ£i să-i fie cald ÅŸi să nu răcească”, a conchis creatoarea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.