fbpx

Luminile de pe marile cladiri ale lumii vor fi stinse sambata seara cu ocazia Earth Hour

De la Taj Mahal la Turnul Eiffel si Empire State Building, marile cladiri din lume vor stinge luminile sambata seara, in cadrul actiunii Earth Hour, care isi propune anual sa atraga atentia, fie si numai pentru o ora, asupra incalzirii climatice, relateaza AFP.

La ora locala 20:30, cladirile si monumentele din peste 150 de tari vor stinge luminile in cadrul cele mai ample manifestari ecologiste din lume. Vor ramane in intuneric portul Sydney, poarta Brandenburg din Berlin, cascada Niagara, turnul Burj Khalifa din Dubai, zidurile Dubrovnikului din Croatia, stadionul olimpic din Beijing, vechea cetate Erbil din Kurdistan, dar si noi veniti, cum ar fi pietele Al-Jundi si Palestina din Gaza, Mica Sirena din Copenhaga sau replica statuii lui David de Michelangelo din Florenta.

Citeste si:  Juan Marsé, recompensat cu Premiul Cervantes, in prezenta regelui Spaniei

Operatiunea a fost lansata de WWF in 2007, in Australia. In acest an, Opera din Sydney nu va ramane in intuneric, fiind invaluita intr-un halou verde care sugereaza indemnul de “a trece la energii regenerabile”. Campania a capatat o dimensiune mondiala, implicand “sute de milioane de persoane”, a declarat AFP Andy Ridley, cofondator si director al actiunii.

Citeste si:  Poezia lui Alex. Leo Serban la TIFF

Anul trecut, 7.000 de localitati din 152 de tari au participat la Earth Hour si lucrurile iau o amploare tot mai mare pentru ca, oriunde mergi in lume, oamenii se confrunta cu probleme de mediu, a spus el.

Tot mai multi oameni participa la Earth Hour, dar ar fi nevoie de si mai multi ca sa activam, asa cum ne propunem, parghiile politice in privinta schimbarilor climatice, recunoaste Ridley.

In afara de evenimentul in sine, organizatorii au vrut anul trecut sa depaseasca cadrul strict al mobilizarii pentru problemele de clima si au lansat in aceeasi zi o campanie in favoarea angajarii in diferite proiecte de mediu. In Rusia, de exemplu, activistii ecologisti au profitat de Earth Hour pentru a strange 100.000 de semnaturi pentru protejarea spatiilor maritime din jurul exploatarilor petroliere, iar fostul presedinte al Botswanei, Festus Mogae, s-a angajat sa planteze un milion de copaci in tara, incepand cu 100.000 intr-o zona foarte degradata din sud.

Citeste si:  Cum iti gasesti linistea in situatiile limita

Agerpres.ro

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.