Madeira

Please select a featured image for your post

Madeira, in traducere din portugheza, insemnand padure, e formata dintr-un grup de insule portugheze din nordul oceanului Atlantic. Aceasta e formata din doua insule locuite Madeira si Porto Santo si trei nelocuite iar impreuna cu llhas Selvagens sau Insulele Salbatice formeaza Regiunea Autonoma Madeira. Arhipelagul e situat la aproximativ 580 de km de coasta Africana si la 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei.
Arhipelagul Madeira face parte din Macaronesia, o regiune de origine vulcanica, impreuna cu Azore, insulele Capului Verde, Canare si Selvagens. Cea mai mare insula din arhipelag este Madeira. Aceasta are un relief predominant muntos, cu altitudinea maxima de 1861 m in varful Pico Ruivo, iar tarmul nordic este abrupt si salbatic.
Cunoscuta si ca Insula Gradinilor, aceasta are una din cele mai placute clime din lume insa nu are plaje ci reprezentand doar un varf de munte iesit din Oceanul Atlantic. Cu toate acestea solul vulcanic a dat nastere la cele mai luxuriante gradini botanice.
Insula este o adevarata gradina botanica cu peste 2000 de specii de plante exotice, ce iti rasfata simturile atat prin culoriile vii cat si prin mirosurile deosebite. Principalele atractii ale arhipelagului sunt: Levadas, un sistem de apeducte construit in anii 1900 pentru a aduce apa din munti pentru agricultura, Gabo Girao, una din cele mai inalte stanci din ocean, cu o inaltime de 590 de m, Pesterile San Vicente, unde se pot vedea tuburi create de lava, Centrul de Istorisiri unde se pot afla lucruri despre istoria si cultura din Madeira, Muzeul Federico de Freitas, Pesterile Sao, Muzeul Balenelor, Sao Pedro.
Citeste si:  20% reducere la toate produsele TaraFashion.ro
Capitala si cel mai mare oras din Madeira e Funchal, oras situat pe coasta sudica a insulei principale.
In trecut acesta reprezenta un important punct de tranzit intre Indii si Lumea Noua si punctul de plecare al zaharului si vinului de Madeira. Acesta are o multime de locuri ce merita vizitate: muzee, piete si catedrale. Cele mai reprezentative obiective turistice ale orasului sunt: Biserica, construita in sec XVIII, Gradinile Monte, Biserica Doamnei din Monte, Fabrica de broderii si Cramele Vinului de Madeira, unde puteti degusta si cumpara vin produs in insula.
Citeste si:  Body Mind Spirit Festival: 27-29 martie, Sala Palatului
Turistii pot admira orasul de la inaltime, in excursile organizate cu cable car. Acestea pornesc din Parcul Almirante Reis situat in zona veche a orasului si trec pe langa Gradina Botanica ajungand pana in Camihno das Babosas si pot primi pana la 800 de pasageri pe ora. Posibilitatile de agrement sunt diverse, se pot face schi nautic, surfing, scufundari sau se poate naviga sau pescui. O alta atractie este reprezentata de satele pescaresti transformate in mici orasele turistice.
Citeste si:  Lista completa a castigatorilor premiilor Globurile de Aur 2016
Bucataria portugheza e formata in special din peste, iar preturile pot fi destul de piperate. Una din felurile principale si preferate de localnici este supa, printre care sopa de marisco, adica supa de moluste gatita si servita cu vin, caldo verde, supa cu carne si legume. Foarte consumate sunt si codul uscat gatit in peste 100 de feluri, caldeirada, o mancare din peste inabusit in ceapa si rosii sau carnea cu sos de scoici. Bauturile cele mai consumate sunt vinurile, cele mai populare vinuri locale fiind Dao, vin alb sau Bucelas si Calares, vinuri rosii.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.