Malaezia, o destinatie desprinsa din legenda

Please select a featured image for your post

Malaezia, e situata in Asia de sud-est si cuprinde doua teritorii distincte: partea de sud formata din Peninsula Malaezia si insulele adiacente si partea de nord cu insula Borneo. Peninsula Malaezia se invecineaza cu Thailanda in nord si cu Marea Chinei de Sud la est iar prin intermediul Stramtorii Malacca are frontiere maritime cu Indonezia in sud si cu Singapore in vest.
Malaezia insulara e situata in sud-vestul Marii Chinei de Sud, la sud de Brunei si la nord de Indonezia, avand frontiera maritime cu Filipinele. Capitala tarii se afla la Kuala Lumpur, un oras modern, agitat, unde zgarie-norii si cladirile moderne se imbina cu cladirile coloniale.
Numele acesteia semnifica confluenta mocirloasa, fiind situata la confluenta a doua cursuri de apa, cel mai important fiind Klang, care se revarsa la 45 de km spre vest in Stramtoarea Malacca. Orasul se afla in inima statului Selangor si e marginit de munti din toate partile, mai putin in est, de aceea Kuala Lumpur si zonele adiacente au fost numite Valea Klang.
Muzeul de Arta Islamica a Malaeziei e cel mai mare muzeu de arta islamica din Asia de sud-est. Acesta se afla in centrul capitalei si detine peste 6000 de opera de arta, dintre care 200 de manuscrise islamice si cea mai mare macheta din lume a Masjid al-Haram.
Turnul telecomunicatiilor are un design islamic si atinge inaltimea de 421 de m, iar turnurile gemene Petronas, din districtul Ampang au fost cele mai inalte constructii din lume pana in anul 2003.
La baza turnurilor se afla un mall, Centrul de Descoperiri Petrosains si Orchestra Filarmonica din Malaezia.
Citeste si:  Un altfel de top
Alte atractii turistice din capitala sunt: Moscheea Jamek, Moscheea Nationala, Templele Thean Hou si Sri Mahamariaman, Rezervatia Forestiera Bukit Nanas si Gradinile Lacurilor. Insula Pangor, e una din cele mai renumite insule ale Malaeziei si o statiune ideala pentru relaxare, cu dealuri inverzite si plaje cu nisip alb, scaldate de ape caldute de un albastru-turqaz.
Cele mai frumoase plaje sunt cele de pe coasta vestica: Pantai Puteri Dewi, Teluk Belanga si Teluk Nipah.
Citeste si:  Palatul din Brunei: 1888 de camere ca-n 1001 de nopti
Langkavi, e un arhipelag compus din 99 de insule tropicale, situate in nord-vestul Malaeziei peninsulare.
Acestea se remarca prin conglomeratele de roci, prin numeroasele pesteri cu stalactite si stalagmite, fiind formate in urma cu 500 de milioane de ani.
Insulele sunt foarte pitoresti datorita florei si faunei bogate, a cascadelor spectaculose si a fascinantei vieti subacvatice. Malacca, e asezata la marginea stramtorii cu acelasi nume, fiind cel mai mare port comercial din sud-vestul Asiei.
Acesta gazduieste cea mai veche moschee din Malaezia si primul templu construit in insula de catre chinezi.
Penang detine plaje foarte frumoase si este un loc al misterelor. O legenda spune ca Templul Serpilor, inchinat unui preot budist, era locuit in trecut de serpii ce veneau dinspre jungle, in fiecare noapte a celebrarii templului, serpi ce pot fi vazuti si in ziua de azi.
Citeste si:  Capsunile si orfanii - o calatorie spre o generatie abandonata
Air Tam detine cel mai mare complex de temple din sud-estul Asiei printre care Kek Lok Si si o pagoda cu sapte etaje, inalta de 90 de m.
Aici se afla si Parcul Pasarilor, Muntele Penang, Fort Cornwallis, Rezervatia Pantai Acheh unde pot fi vazute maimute, vulturi si broaste testoase.
Parca deprinsa din basme, Malaezia e unul din colturile de rai care fascineaza prin exotismul si originaitatea peisajelor sale, fiind o destinatie ce merita sa fie vazuta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.