Marele Ducat de Luxemburg

Please select a featured image for your post

Marele Ducat de Luxemburg, e un stat situat in Europa si face parte din grupul de tari Benelux, alaturi de Belgia si Tarile de Jos si din Uniunea Europena. Luxemburgul e una din cele mai mici tari din Europa. In vest se invecineaza cu provincia belgiana Luxembourg, care are o suprafata aproape dubla fata de cea a tarii, iar granita estica e formata de raurile Mosel, Sauer si Our. Tara are capitala la Luxemburg, care e cel mai mare oras al tarii si e impartita in 3 districte, 12 cantoane si 118 comune din care 12 au statut de oras. Orasul Luxemburg gazduieste institutii foarte importante precum: Curtea Europeana de Justitie, Curtea Europena de Audit si Banca Europeana de Investitii. Acesta reprezinta una din cele trei capitale ale Uniunii Europene si e situata la confluenta raurilor Alzette si Petrusse. Orasul e un important centru bancar si administrative.
In anul 1994 Centrul vechi istoric si fortificatiile din Luxemburg au fost incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Orasul vechi adaposteste : Piata Armelor, o piata animate dominata de Palatul Municipal, Piata Wilhem unde se afla Primaria si statuia lui Wilhem II al Olandei, mare duce de Luxemburg, Platoul Sf. Spirit cu Monumentul Solidaritatii Nationale, Bock, stanca pe care a fost construit primul castel al ducatului, fortificatiile si cazmatele, Turnul Iacob, statuia lui Goethe si Cladirea Consiliului de la Corniche situate pe marginea vechilor fortificatii.
Citeste si:  Voluntariatul
Catedrala Notre Dame, e o impresionanta cladire gotica construita intre anii 1613 si 1621 ce adaposteste cavoul familiei regale precum si un sarcofag al lui John cel Orb, care poate fi vizitat numai cu aprobare. Muzeul National de Arta si Istorie se afla in partea cea mai veche a orasului si adaposteste exponate arheologice, istorice si etnografice. Colectia Bentinek-Thyssen, detine opere de arta din sec XV-XVIII, care au apartinut faimosilor Rembrandt, Rubens si van Dyck. Cea mai veche parte a Palatului Grand Ducat a fost construita in anul 1572, acesta fiind o cladire de o frumusete rara. In apropiere de acesta isi are sediul Cladirea Camerei Deputatilor.
Citeste si:  Evenimente care au schimbat lumea
O destinatie foarte populara o reprezinta Vianden, situat pe ambele maluri ale raului Our, in apropiere de granita cu Germania. Castelul feudal de pe stanci a fost construit in sec IX si a fost resedinta contiilor de Vianden. In prezent acesta adaposteste un muzeu care expune istoria sa si legaturile cu familiile regale din Europa pana in Evul Mediu. Biserica Trinitrilor, e o constructie in stil gotic ce dateaza din 1248 si are o manastire adiacenta. Muzeul de Arta se afla intr-un fost conac si detine o colectie de peste 500 de papusi si prezinta viata din secolele XVIII si XIX. Aici se afla si casa in care a locuit Victor Hogo in timpul exilului, loc in care sunt expuse diferite colectii de suveniruri stranse de acesta de-a lungul vietii, din diferite locuri. Berdorf e una din cele mai populare zone turistice din Luxemburg. Acesta e situat pe un platou cu vedere spre vaile raurilor Ernz Negru, Sure si Aesbach. Muntii stancosi ofera o priveliste de neuitat, iar printre prapastii se gasesc numeroase trasee pentru drumetii, bine amenajate.
Citeste si:  Biletele din fata scenei la Massive Attack s-au epuizat
Padurea este rezervatie naturala, iar animalele si intreg habitatul acestora sunt protejate. Stanciile de aici sunt cunoscute de cataratorii din intreaga lume, insa pentru catarare e nevoie de un permis. Acesta se acorda tuturor persoanelor, fara restrictie. Un important oras din regiunea Mica Elvetie este Echternach, celebru datorita formatiunilor stancoase de gresie, a numeroaselor parauri care strabat padurile dese si datorita procesiunilor dansante, unice in lume care dateaza de secole si care atrag numerosi turisti din intreaga lume. Principalele atractii turistice sunt: Manastirea Sf. Wilibrord, construita de un calugar din Northumbria, care pastreaza si azi traditia dansurilor din prima marti de dupa Duminica Rusaliilor, Piata Orasului, Vila Romana, Pavilionul Louis XV, Muzeul Manastirii si cel al Preistoriei. Pentru iubitorii de ciclism acesta are amenajate trasee pana in Diekirch, Luxembourg si Vlanden.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.