Marocul, destinatia ideala pentru un sejur reusit

Please select a featured image for your post

Maroc e o tara foarte frumoasa si varita din punct de vedere a reliefului. Aici se intalnesc piscurile inzapezite ale Atlasului, litoralul Mediteranei si a Oceanului Atlantic, creasta Rifului cu padurile de cedrii, oazele presahariene si un itinerar turistic foarte atragator ce ofara vizitatorului imagini de neuitat. Capitala acestuia se afla la Rabat, centrul politic, administrativ si cultural al tarii. Cea de-a doua capitala a Marocului, neoficiala, este Casablanca, capitala economica a tarii si unul din cele mai mari porturi ale Africii la Oceanul Atlantic. Orasul este o combinatie intre numeroasele edificii moderne si cele in stilul traditional arab, avand o retea bogata de faleze si plaje. Acesta impresioneaza prin bulevardele largi si cladirile inalte, albe si foatre bine intretinute.
The Marabot, e unul dintre siturile religioase, locul unde isi au locul de veci mai multi sfinti. Criptele se afla in afara orasului insa multi pelerini strabat acest drum deoarece se crede ca acestea ar avea puteri tamaduitoare.
Lusitania reprezinta cartierul evreiesc al orasului, unde traiesc peste 5000 de evrei.
Citeste si:  Conferintele de la Sosea De la activisti si revolutionari marunti la capsunari si bisnitari
Hassa II Mosque, e una din cele mai frumoase cladiri si moschei din lume pentru constructia careia s-au cheltuit aproximativ 800 de milioane de dolari.
Ain Diab e o plaja incantatoare ce in timpul noptii se transforma intr-un adevarat paradis al distractiei, numeroasele cluburi fiind o adevarata incantare pentru turisti.
Palatul Mohamed V, e un exemplu al arhitecturii coloniale franceze si e cunoscut ca si Palatul Natiunilor Unite fiind situat in centrul orasului. Aici se afla cel mai mare acvariu din Africa si Sukurile, pietele animate din Medina.
Citeste si:  Criticii norvegieni l-au premiat pe Steinar Lone pentru traducerea romanului "Orbitor"
Fes, a fost intemeiat in sec IX si este un centru cultural si religios foarte important al occidentului musulman. Acesta adaposteste cel mai reprezentativ monument de arta islamica din nordul Africii, Moscheea Al Qaraouiyyine, importanta atat datorita vechimii sale de 11 secole, a dimensiunii gigantice cat si a stilului architectural si impresionantelor decoratii interioare. Aceasta e sediul universitatii musulmane si a unei biblioteci ce detine manuscrise de mare valoare, veritabil tezaur al culturii islamice.
Mai poate fi vazuta Medina medievala, inclusa pe lista UNESCO. Marrakech, supranumita Perla Sudului, e un oras muzeu situat in mijlocul unei imense paduri de palmieri.
Intinsele paduri de portocali, lamai, trandafiri, festivalul folcloric, monumentele istorice, viata agitate a pietelor( Sukuri) si activitatea artizanilor fac din acesta un loc fascinant ce merita vizitat. Atractiile turistice ale acestuia sunt moscheea, minaretul Kouuobia, Palatul Bahia, Gradina Menara si Piata Djema el Fna.
Citeste si:  Fotografie alb-negru de Keli
Palatul Bahia, a fost construit in sec XIX si se remarca atat prin marimea sa cat si prin decoratiunile interioare si gradinile sale. Orasul e foarte popular datorita festivalurilor si a pietelor sale cunoscute pentru muzicanti, acrobati, prezicatori si imblanzitori de serpi iar viata de noapte e la inaltime, avand numeroase restaurante unice cu specific marocan, baruri si casinouri. Marocul reprezinta destinatia de ideala, avand kilometri intregi de plaje, munti cu creste inzapezite in centrul tarii, iar dincolo de acestia stapaneste desertul unde candva treceau caravanele negustorilor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.