Martisorul si 8 martie in cadru profesional

In ultimii ani, sarbatorile de Martisor si de Ziua Femeii au inceput sa nu se mai deosebeasca decat prin consistenta cadoului primit de catre doamne si domnisoare la serviciu (dar si acasa). De 1 Martie ceva simbolic, martisoare, flori, bomboane, de 8 Martie ceva mai serios, o zi libera, prime sau chiar petreceri intre fete. Este in mod evident luna noastra de rasfat in care stralucim in valurile de atentie oferite de colegii nostri de gen masculin. Toate am simtit aceeasi bucurie la primirea unui martisor si la gradinita si cu siguranta o vom simti si in prag de pensionare pentru ca reprezinta recunoasterea, respectul, atentia, elemente dupa care tanjim pe tot parcursul anului si pe care acum le primim din plin.

In unele companii, asa cum spuneam, sarbatorile dedicate femeii se serbeaza impreuna, folosindu-se prilejul pentru a se face o petrecere team-building cu tematica, in cazul in care echipa feminina nu depaseste 50 de membre. In cazul in care sunt mai multe doamne si domnisoare, compania organizeaza o cina festiva. In cadrul acestor evenimente femeile sustin scena, iar lumina reflectoarelor se indreapta exclusiv catre ele, lucru care poate fi un motiv de bucurie pentru cele mai increzatoare dintre noi sau de stres pentru cele mai timide. Oricum ar fi serbata ocazia, fiecare doamna sau domnisoara primeste flori, atentie, premii cu dedicatii speciale, amuzante, duioase, care sa o puna in valoare. Cum fac fata ele acestui lucru depinde desigur de la persoana la persoana, dar nu pot crea decat bucurie si emotie chiar.

Citeste si:  Seth on Fire

In alte companii, 1 Martie inaseamna ocazia de a oferi doamnelor si domnisoarelor flori si martisoare si… atat. Marea surpriza este asteptata si oferita pe 8 Martie cand primesc fie cadouri (la mare cautare sunt voucher-ele pe care le pot folosi in magazine de cosmetica, saloane de frumusete sau alte locuri specific feminine), fie o anume suma de bani. Am auzit si de alte cadouri mai neobisnuite din partea angajatorilor, ocazionate de aceasta zi: intalnirea cu un scriitor roman in voga, vacante platite de firma pentru angajate plus familiile lor si, nu in ultimul rand, trupe de stripperi autohtoni care in aceasta luna inregistreaza succese rasunatoare.

Citeste si:  Horoscopul defectelor

Explicatia din spatele gestului facut de companiile care ofera cu generozitate aceste atentii, cadouri, flori este una motivationala, dar si una traditionala. Un angajat caruia i se ofera o astfel de atentie speciala chiar si numai pentru faptul ca este femeie, face ca munca de echipa cu totul sa se dinamizeze, reuseste sa ambitioneze, sa motiveze la nivel personal chiar, sa fidelizeze. In plus, aceste sarbatori sunt intampinate deja in mod traditional cu atentii speciale si cadouri, asa incat, odata ce a fost creat precedentul, companiile nu mai fac decat sa se concureze pe ele insele si pe altele in fastuozitatea si originalitatea cu care isi celebreaza femeia-angajat.

Citeste si:  Afla ce-ti aduce anul Iepurelui de Metal!

Oricum ar alege compania la care lucrati sa va serbeze in luna martie, bucurati-va! Bucurati-va in aceeasi masura de cadourile pe care le primiti din partea managementului companiei, de efortul comun depus de colegii vostri, dar si de micile atentii pe care tot ei le pregatesc de acasa (poate chiar cu ajutorul iubitelor, sotiilor lor) pentru voi: bomboane, flori, martisoare. Colegii vostri sunt emotionati si fac eforturi sa va faca fericite de „ziua voastra”. Dar nu va imginati nici pentru o secunda ca nu se simt un pic nedreptatiti de societate pentru atentia care ni se acorda in atatea ocazii. De aceea probabil in ultimul timp am auzit si am vazut tot mai des echipe in care colegele planuiesc cadouri si surprize ele insele pentru barbatii de la serviciu, daruind astfel inapoi o parte din atentia si generozitatea primite.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.