Marx din nou la moda

Vânzările cărÅ£ii „Capitalul”, principala operă a lui Karl Marx, sunt în „creÅŸtere clară” în contextul crizei financiare, a declarat un reprezentant al editurii Karl-Dietz-Verlag, Jörn Schütrumpf, într-un interviu dat publicităţii miercuri, transmite AFP.

„Marx este din nou la modă”, „cererea pentru operele sale este clar în creÅŸtere”, a declarat Schütrumpf pentru cotidianul Neue Ruhr Neue Rheinzeitung.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum esti in pat!

Editura berlineză a vândut anul acesta primul volum al cărÅ£ii „Capitalul” în 1.500 de exemplare, faţă de numai 500 de exemplare în 2005. „Vânzările vor mai creÅŸte” până la sfârÅŸitul anului, a dat asigurări Schütrumpf.

Cititorii fac parte dintr-o „generaÅ£ie tânără de erudiÅ£i, care a trebuit să recunoască faptul că promisiunile neoliberale nu s-au îndeplinit”, a subliniat el.

Citeste si:  Ochelarii digitali

Chiar ÅŸi ministrul german de finanÅ£e, Peer Steinbrück, a făcut referire la principiile lui Marx, la sfârÅŸitul lunii septembrie, în contextul crizei financiare. „Unele părÅ£i din teoria lui Marx nu sunt atât de false”, ca cea potrivit căreia capitalismul sfârÅŸeÅŸte prin a se autodistruge din cauza avidităţii, a declarat el într-un interviu acordat săptămânalului Der Spiegel.

Citeste si:  Fashion East Fair - targ de vintage si self made

Karl Marx, născut în 1818 la Trier în Germania, a fost un filosof celebru, critic al capitalismului. ÃŽn 1867, el a publicat primul volum al celei mai importante opere a sa, „Capital”, în care încearcă să demonstreze contradicÅ£iile capitalismului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.