Massive Attack la Bucuresti

Please select a featured image for your post

Dupa o asteptare care pentru unii a durat aproape 20 de ani (stiu e deja un cliseu, dar reflecta foarte bine realitatea si poate ar fi bine sa mai mentionam inca ceva vreme chestia asta, nu de alta, dar ca sa subliniem niste progrese) in cadrul evenimentului BECKS EXPERIENCE, sambata seara in 2 august de la ora 20, Massive Attack va concerta pentru prima data tara noastra. Locatia aleasa se afla langa Stadionul Arcul de Triumf, este vorba mai exact de stadionul de atletism din Complexul Sportiv Iolanda Balas Soter. Accesul se va face incepand cu ora 18.30 pe latura de pe strada Primo Nebiolo. Biletele au costat intre 95 si 80 de lei, iar astazi cu doua zile inainte de concert mai sunt disponibile doar bilete in sectorul B al gazonului. Acestea costa 80 de lei si mai pot fi achizitionate prin reteaua Diverta, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Hard Rock Cafe sau online de pe www.bilete.ro, www.blt.ro sau www.ticketpoint.ro.

Citeste si:  Horoscop 2008
In Romania, trupa poate fi considerata una relativ underground, fara prea multi fani, genul experimental abordat de Massive Attack face de altfel ca marea majoritate a consumatorilor de muzica sa cunoasca doar cate o melodie, fara sa se apropie cu adevarat de intreaga lor creatie. Robert del Naja si Grantley Marshall, cei care se vor prezenta sambata in fata publicului din Bucuresti, au impreuna o istorie muzicala de aproape 30 de ani in timpul careia au imbinat elemente de jazz, hip, hop, rock, electro, soul, sau raggae. Dupa cativa ani de cautari, odata cu aparitia albumului Blue Lines(1991) se poate spune ca Massive Attack ajung la o forma proprie de exprimare, un amestec de jazz, cu elemente elctronice, rap, hip hop sau alte influente, un stil ce va fi numit de critica trip-hop.

Citeste si:  Unde calatoresc zodiile?

Albumul Blue lines a fost urmat de Protection (1994), No Protection in colaborare cu Mad Professor (1995, varianta dub a albumului Protection), Mezzanine (1998) , 100th Window (2003) si Collected (2006). In ciuda unor schimbari de formula sau a diferitelor colaborari trupa isi pastreaza acelasi stil inconfundabil, uneori intunecat, alteori mai deschis, dar intotdeauna patrunzator. Forta muzici a facut ca multe melodii sa se regaseasca pe coloanele sonore de la Hollywood, fie ca a fost vorba de Danny the dog, Batman Forever, Snatch, Moulin Rouge, Antitrust sau Matrix. Dintre vocile cu care a colaborat Massive Attack amintim doar de Shara Nelson, prezenta feminina de pe Blue Lines, Tricky, un alt reprezentant al curentului din Bristol, Tracey Thorn, Nicolette, Madonna cu care au colaborat la melodia I want You (tribut Marvin Gaye), Elisabeth Fraser si Sarah Jay pe albumul Mezzanine, David Bowie cu care au lucrat melodia Nature Boy de pe coloana sonora a filmului Moulin Rouge.. si exemplele ar putea continua.

Citeste si:  Harley-Davidson isi dezvaluie supermodelul perfect
Evenimentul produs de Livada si One Event va incepe la ora 20. Pe scena va intra mai intai Martina Topley Bird, o artista care a colaborat in mai multe randuri cu trupa. Concertul sustinut mai apoi de cei doi britanici din Bristol va avea ca principal scop promovarea noului album Massive Attack – Weather Underground, anuntat deja de vreo doi ani, si care va fi lansat pe piata cel mai probabil in ianuarie 2009.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.