Mauritius, paradisul insular

Please select a featured image for your post

Mauritius, cunoscuta oficial sub numele de Republica Mauritius, e un stat insular din largul coastelor continentului African, din sud-vestul Oceanului Indian, situat la o distanta de aproximativ 900 de km de Madagascar. Impreuna cu Insula Reunion, situata la 200 de km in sud-vest, Mauritius face parte din Insulele Mascarene. Insula Mauritius are forma aproape triunghiulara si un relief de origine vulcanica, format dintr-un podis presarat cu numeroase varfuri si cratere vulcanice stinse, altitudinea maxima a acestuia fiind de 828 in Mount Piton. Cu exceptia partii de sud, insula e acoperita cu lava pe mai mult de doua treimi din suprafata sa iar tarmurile sale sunt insotite de recife de corali, pe o lungime de 217 km. Insula are unele din cele mai frumoase plaje din lume, peisaje montane sublime si un amestec armonios de culturi.
Datorita acestei varietati de culturi au luat nastere numeroase temple hinduse, moschei, biserici si pagoda budiste.
Citeste si:  Ce zodie ai in horoscopul african?
Capitala si cel mai mare oras al insulei este Port Louis, situat in partea de nord-vest a statului. Orasul multicultural e impartit in cinci zone importante: Hindusa, Islamica, Crestina, Chineza si Creola. In centrul orasului se afla un numar destul de mare de cladiri in stil colonial, pastrate datorita valorii lor istorice.
Centrul orasului e format dintr-o retea de stradute si carari ce duc catre port si catre principalele atractii turistice ce se afla la mare. Piata Centrala e un loc foarte popular pentru turisti, aici putand fi gasite de la articole de artizanat si suveniruri pana la legume si fructe. Intr-o vizita la Muzeul Blue Penny puteti descoperi istoria Mauritius-ului de la inceputuri si pana in prezent iar expozitiile Muzeului de Istorie Naturala inculd o reproducere a pasarii dodo, pasare ce a disparut in sec XVII si a carei infatisare a fost reconstruita dupa povestile primilor marinari sositi pe insula si dupa scheletele descoperite.
Citeste si:  3,2,1... Baby Boom!!!
Cladirile religioase cele mai impresionante din oras sunt: Moscheea Jummah, ce dateaza din sec XIX, fiind cea mai mare din insula si construita intr-un amestec de stiluri indiene, islamice si creole, Catedrala St. James, Catedrala St. Louis, Monumentul Marie Reine de la Paix, foarte cautat de catre pelerini si de unde se poate admira panorama orasului. Alte atractii turistice ale capitalei sunt: Bazarul, Orasul Chinezesc, vechiul teatru si Place dArmes. Peninsula Le Morne e considerata a fi cel mai frumos loc din Mauritius. Aceasta si una din cele mai frumoase lagune ale insulei sunt inconjurata de 7 km de plaja. In centrul acesteia se afla munti de bazalt, cu inaltimi de 555 m, de unde se poate admira o superba priveliste asupra golfului. Le Morne e populara datorita districtului Raul Negru, cu dune de cenusa vulcanica in culori spectaculoase, iar in zona lagunei se afla o planta extrem de rara numita Mandrinette.
Citeste si:  Afla ce zodii iti sunt prietene
Principalele activitati desfasurate sunt pescuitul, golful, scufundarile, ski nautic si plimbarile cu banca spre insulele invecinate. Clima calda si temperaturile in general ridicate fac ca vizitarea insulei sa fie ideala pe intreaga perioada a anului. Sezonul de vara e cuprins intre lunile noiembrie si aprilie cu temperaturi intre 25-33 de grade, iar sezonul de iarna intre iulie si septembrie cu temperaturi cuprinse intre 24 si 25 de grade.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.